13 Ιαν 2015

Χριστόφιας καί Τσίπρας

Εμείς δέν θέλουμε νά πιστέψουμε ότι ο κύριος Χολέβας έχει δίκιο στό παρακάτω άρθρο του, γιατί ο πρώην πρόεδρος τής Κύπρου απεδείχθει πραγματικά καταστρόφιας: 
     Μετά την Κύπρο η Αριστερά θα διαλύσει και την Ελλάδα; 
     Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θεωρεί πρότυπό του τον κομμουνιστή πρώην Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, πώς κατέστρεψε την Κύπρο η αριστερή διακυβέρνηση του Χριστόφια και του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ που ρύθμιζαν τις τύχες της Μαγαλονήσου επί μία πενταετία (2008-2013): 
      Η αριστερή διακυβέρνηση και ο Χριστόφιας είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την οικονομική και τρραπεζική κατάρρευση της Κύπρου. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και ορισμένοι τραπεζίτες, αλλά τα δύο επίσημα πορίσματα επιρρίπτουν την πολιτική ευθύνη στον Χριστόφια, τον οποίο θαυμάζει ο Τσίπρας. Και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόμων για την οικονομία (Οκτώβριος 2013) και το ειδικό πόρισμα για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας (Νοέμβριος 2014) χαρακτηρίζουν τον Χριστόφια και την αριστερή δικυβέρνηση ως φέροντες βαρυτάτη πολιτική ευθύνη. 
       Η αριστερή διακυβέρνηση νομιμοποίησε τον Αττίλα και την εισβολή του 1974 υπογράφοντας μνημόνια με τους Τουρκοκυπρίους όπου αναγνωρίζεται η ύπαρξη δύο ισοτίμων πολιτειών στην Κύπρο, στις οποίες θα βασίζεται η οποιαδήποτε μελλοντική λύση. Τα δύο αυτά component states θα αποτελέσουν κατά τον Χριστόφια τη νέα μορφή της Κύπρου, καταργώντας ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και υποβιβάζοντας την ελληνοκυπριακή πλειοψηφία σε ισότιμο κρατίδιο με την τουρκοκυπριακή μειοψηφία. 
       Αριστερές ιδεοληψίες οδήγησαν στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011. Η αριστερή διακυβέρνηση δεν ήθελε να κακοκαρδίσει ούτε τις ΗΠΑ ούτε τον Άσσαντ της Συρίας ούτε το ισλαμιστικό Ιράν και άφησε τα πυρομαχικά έκθετα επί μήνες στον καυτό κυπριακό ήλιο. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος πολλών ανθρώπων και οι σοβαρές ζημίες για το Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου! 
     Στον χώρο της Παιδείας ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ προσπάθησαν να αφελληνίσουν και να αποχριστιανοποιήσουν τη διδακτέα ύλη και τα σχολικά εγχειρίδια. Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν ως βασική γλώσσα διδσακαλίας την Κυπριακή διάλεκτο και όχι την κοινή Νεοελληνική, για να καταδείξουν ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αλλά απλώς ελληνόφωνοι!. 
      Τα ίδια και πολύ χειρότερα θα δούμε αν -ό μη γένοιτο- έλθει και στη Ελλάδα η ώρα της αριστερής διακυβέρνησης. Οικονομική χρεωκοπία, σύγκρουση με την Ευρώπη, αφελληνισμός της Παιδείας, πόλεμος κατά της Εκκλησίας και των χριστιανικών συμβόλων, αθρόα είσοδος παρανόμων μεταναστών, υποβάθμιση της Εθνικής Άμυνας, διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία και … άλλα μαρξιστικά και καθόλου ευχάριστα. Όποιος από αντίδραση στην παρούσα κυβέρνηση σκέπτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ας ρωτήσει τους φίλους του στην Κύπρο τί σημαίνει αριστερή διακυβέρνηση. Ας θυμηθεί τους Κυπρίους που δεν μπορούσαν να αναλάβουν περισσότερα από 100 ΕΥΡΩ από τα ΑΤΜ των Τραπεζών. 
      Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανεπανόρθωτη οπισθοδρόμηση της Ελλάδος.
     antibaro