8 Ιαν 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ H Αγκυρα υποστηρίζει ότι ο Α.Σαμαράς υποσχέθηκε την αναγνώριση της "τουρκικής" μειονότητας στη Θράκη - Είναι αλήθεια;

Σοβαρό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Α.|Σαμαρά ανακύπτει από δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, υποσχέθηκε ότι θα ξαναδικαστεί η προσφυγή τους για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας των Ιδρυμάτων της μειονότητας, δηλαδή έμμεση αναγνώριση τουρκικής μειονότητας! 
      Φυσικά αυτό το λένε οι Τούρκοι, οφείλει όμως αμέσως η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α.Σαμαράς να το ξεκαθαρίσει αν είναι αλήθεια ή όχι. 
     Με πολλά εγκωμιαστικά σχόλια αντιμετώπισε η τουρκική πλευρά την «υπόσχεση» που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κύριος Σαμαράς, κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι θα ξαναδικαστεί η προσφυγή τους για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας των Ιδρυμάτων της μειονότητας, η οποία έχει ήδη απορριφτεί από τον Άρειο Πάγο. 
       Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak με ενδεικτικό τίτλο, «Yunanıstan yeniden yargılanacak», δηλαδή «Η Ελλάδα θα ξαναδικάσει», αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του αυτές τις μέρες στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι η προσφυγή των μειονοτικών ιδρυμάτων, που απορρίφτηκε από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας τους, θα ξαναδικαστεί, με την ελπίδα φυσικά της ικανοποίησης του αιτήματος αυτών των μειονοτικών ιδρυμάτων που ανταποκρίνεται στις τουρκικές διεκδικήσεις στην πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή. 
      Να σημειώσουμε ότι η Yeni Şafak, αποτελεί την πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας και τα δημοσιεύματά της σε αυτά τα θέματα ουσιαστικά απηχούν τις θέσεις και τις απόψεις της τουρκικής κυβέρνησης. 
      Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η προσφυγή των μειονοτικών ιδρυμάτων, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», (İTB), «Πολιτιστικό Ίδρυμα Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης», (RTKKD), και, «Τοπικό Ίδρυμα Μειονότητας Έβρου», (MAGD), που είχαν απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αναγνώρισης της τουρκικής τους ταυτότητας μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο, θα μπορούν να επαναπροσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια με την προοπτική της τελικής δικαίωσης τους και με άμεση συνέπεια την αναγνώριση της τουρκικής τους ταυτότητας. 
     Όπως είναι γνωστό, με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα ανωτέρω τρία μειονοτικά ιδρύματα, είχε καταγγελθεί η ελληνική πλευρά για την καταπάτηση του «δικαιώματος» τους, (παρά την ρητή αναφορά της συνθήκης της Λωζάνης ότι υπάρχει μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα), να έχουν την λέξη τουρκική-α στις ταμπέλες τους, κάτι που ήδη έχει απορριφτεί από τα ελληνικά δικαστήρια και από τον ελληνικό Άρειο Πάγο. 
         Τώρα με την - κατά τους Τούρκους - νέα αυτή παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Σαμαρά (όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ), δίνεται ξανά η δυνατότητα στα μειονοτικά αυτά ιδρύματα, τα οποία είναι γνωστό ότι δρουν με τουρκικές εντολές από την Άγκυρα, να έχουν την δυνατότητα να επαναπροσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια με την προοπτική να δικαιωθούν και να αποκτήσουν το δικαίωμα της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας. 
        Μάλιστα το δημοσίευμα τοποθετεί την ενέργεια του Α.Σαμαρά στο πλαίσιο των προεκλογικών παροχών που δίνει σε μια προσπάθεια να μειώσει το εύρος της ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έτσι ή αλλιώς έχει ταχθεί υπερ των τουρκικών αιτημάτων... 
        Το ζήτημα αυτό έχει τεράστια σημασία και σχετίζεται με τις εδώ και χρόνια προσπάθειες της Άγκυρας για την αναγνώριση σε ιδρύματα της μειονότητας τουρκικής ταυτότητας, σαν το πρώτο και θεμελιώδες βήμα για την ολική αναγνώριση στην μειονότητα τουρκικής ταυτότητας, με συνέπεια την κατάργηση ουσιαστικά της Συνθήκης της Λωζάνης. 
      Έτσι η Άγκυρα θα προχωρήσει το παλιό στης σχέδιο για συνδιοίκηση και στην συνέχεια για την δημιουργία ανεξαρτήτου τουρκικού μουσουλμανικού κράτους στην περιοχή. 
    Και όλα αυτά με τις ευλογίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός εάν έδωσε μια τέτοια επικίνδυνη για το Έθνος υπόσχεση.