14 Μαρ 2017

Σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών με τον Αντιπεριφερειάρχη για έργα υποδομής στις Αχαρνές

Ευρεία σύσκεψη εργασίας είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου με αντικείμενο τα έργα υποδομής που υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει το ποσό των 9.000.000 ευρώ. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων που εκκρεμούν και των δημοπρατήσεων των έργων για υπογεγραμμένες προγραμματικές συμβάσεις και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι οι καθυστερήσεις, που οφείλονται στην αλλαγή της παρακολούθησης και έγκρισης των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν απαλειφθεί και οι δημοπρατήσεις θα δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Με αφορμή τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο προγραμματισμός έργων υποδομών για τον Δήμο Αχαρνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αγγίζει το ποσό των 9.000.000 ευρώ και αφορά έργα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη του Δήμου Αχαρνών.
Η οδοποιία, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και τα αντιπλημμυρικά αποτελούν βασικές προτεραιότητες.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών συνεργάζονται άψογα με τις αντίστοιχες  Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και οι Μελέτες, που έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται, βρίσκουν την "οδό" χρηματοδότησης" από την Περιφέρεια Αττικής.
Έχοντας εξασφαλισμένο τον προγραμματισμό των έργων, το ζητούμενο είναι πλέον να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη των έργων αυτών".

Οι εκκρεμότητες έργων και μελετών έχουν ως εξής:

● Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου προϋπολογισμού 1.825.000€.
Έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.300.000€.
Έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής

Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.100.000€.
Αναμένεται η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από τον Δήμο Αχαρνών, ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών.

Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 632.000€.
Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αχαρνών και το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017. Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής. Η  δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών

Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 3.000.000€.
Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αχαρνών και το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017. Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής, ενώ η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών

  Μελέτη για το γήπεδο του  Αχαρναϊκού προϋπολογισμού 250.000€.
Αναμένεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής.

Μελέτη αγωγού ομβρίων Σ1 και δεξαμενής ανάσχεσης προϋπολογισμού 600.000€.
Η Μελέτη θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής λόγω αρμοδιότητας.

Μελέτη έργων ορεινής υδρονομίας προϋπολογισμού 80.0000€.
Ο φάκελος του έργου έχει ετοιμαστεί από τον Δήμο Αχαρνών και μένει σε εκκρεμότητα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.


Στη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής αποφασίστηκε επίσης:

● Η εκπόνηση από τον Δήμο Αχαρνών μιας επιπλέον Μελέτης που θα αφορά τη Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών. Ο Προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.0000.000€.

● Η διευθέτηση των ρεμάτων στις ΠΕ 17, 19, 20, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των περιοχών του Μονοματίου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΒΙΠΑ Αχαρνών.


Στη συνάντηση παραβρέθηκε, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννης Ασπρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.