5 Μαρ 2017

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον Αστυνομικό Σταθμό Θρακ/νων ο Δήμαρχος Αχαρνών

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή το ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών στην επιστολή που απέστειλε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, είχε δηλώσει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή του με το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων.
Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τεκμηρίωσε την θέση του Δήμου Αχαρνών για την αναστολή της απόφασης παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, αναφέροντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Αστυνομικού Σταθμού δεν επιβαρύνει οικονομικά την ΕΛ.ΑΣ αφού το κτίριο που στεγάζεται έχει παραχωρηθεί χωρίς μίσθωμα από το Συνεταιρισμό Θρακομακεδόνων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ανέφερε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Θρακομακεδόνων βρίσκεται στο κέντρο των Θρακομακεδόνων και συμβάλλει σημαντικά στην διαφύλαξη του αισθήματος  ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και δήλωσε σχετικά:
"Η αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό Θρακομακεδόνων απαρτίζεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι είναι γνώστες της περιοχής, καθώς υπηρετούν χρόνια στη συγκεκριμένη δομή και γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής και αυτό τους καθιστά πιο αποτελεσματικούς.
Η παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων θα δημιουργήσει στους κατοίκους, απογοήτευση και θα καλλιεργήσει το αίσθημα ανασφάλειας και εγκατάλειψης της περιοχής.
Η δική μας πρόταση είναι ότι ο συγκεκριμένος Αστυνομικό Σταθμός πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα, ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή του δυναμική"
Στη συνάντηση παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και πρόεδρος του Συμβούλιου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών κ. Αντωνία Δημητρακοπούλου, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων κ. Κώστας Βλαχοδήμος, καθώς και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνης Μπάκας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Γιώργος Ψωμάς και ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Α' κ. Δημήτρης Μπακόλας.