2 Ιουλ 2018

Οι Βορειοηπειρώτες καλούν σε ολική αντίσταση κατά της κυβέρνησης: «Μετά την Μακεδονία εκχωρείτε και την Β.Ήπειρο»

Οι Βορειοηπειρώτες καλούν σε ολική αντίσταση κατά της κυβέρνησης Α.Τσίπρα και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν την εξίσωσή τους με το ανύπαρκτο «τσάμικο» ζήτημα.
Λένε ακόμα πως δεν θα επιτρέψουν να εγκαταλειφθεί η πανάρχαια ελληνική γη της Βόρειας Ηπείρου.
Η “Κίνηση για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου” καλεί σε ετοιμότητα το βορειοηπειρωτικό στοιχείο, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Shell ξεκινά έρευνες στη Βόρεια Ήπειρο και συνεπώς οι Δυτικοί θέλουν να «λυθεί» και αυτό το ζήτημα μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας που περιλαμβάνει τις θαλάσσιες ζώνες και την οριοθέτησή τους.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων (AKBN) ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία SHELL για την έναρξη ερευνών για πετρέλαια στο Διαμέρισμα 4, στη Νότια Αλβανία, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του AKBN, Αντριάν Μπυλύκου.
Ο Μπυλύκου έδειξε μάλιστα ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων της χώρας.
«Το επόμενο έτος θα πρέπει να θεωρηθεί ότι θα φέρει επιτυχίες, ιδιαίτερα στον τομέα των υδρογονανθράκων, εξαιτίας της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με τη SHELL για την έναρξη της γεώτρησης των πηγαδιών στο Διαμέρισμα 4» , είπε ο Μπυλύκου.
Το Διαμέρισμα 4 περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου. Η πρόταση για γεωτρήσεις σ’ αυτό το Διαμέρισμα έγινε αρχικά από την AKBN το 2015.
Σύμφωνα με τον Μπυλύκου, η SHELL θα συνεχίσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα Διαμερίσματα 2 και 3 πλησίον του Βερατίου στην Νοτιοδυτική Αλβανία. Όλα αυτά δείχνουν ότι πάμε σε λύση «εξπρές»
Ακολουθεί η ανακοίνωση των Βορειοηπειρωτών που καλούν σε κινητοποιήσεις
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο έντονες οι προαναγγελίες για οριστική επίλυση των ελληνο-αλβανικών διαφορών με συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.
Στο πλαίσιο αυτό, εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας με υψηλή αναγνωσιμότητα γράφουν σε πρωτοσέλιδα τους ότι επίκειται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και η τυπική κατάργηση του όρου «Βόρειος Ήπειρος» εξισώνοντας το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με το ανύπαρκτο «τσάμικο».
Η συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάλογη συμφωνία με την Αλβανία.
Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες και όλους τους Έλληνες πατριώτες να είναι σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην διαφαινόμενη οριστική εγκατάλειψη των ελληνικών διεκδικήσεων επί της πανάρχαιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου.
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
1-7-2018