6 Οκτ 2012

Πλήθος κόσμου πέρασε την πύλη του αεροδρόμιου του Τατοιου

Έπεσε η αυλαία του 1ου Athens Flying Week, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αχαρνών στο Αεροδρόμιο Τατοίου στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.  
       Τις μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις απόλαυσαν περισσότερα από 25.000 άτομα που πέρασαν την πύλη του Τατοίου τις 2 ημέρες.   
      Αερομοντελισμός, επιδείξεις επιχειρήσεων διάσωσης, πτήσεις επίδειξης μικρών αεροπλάνων αλλά και ενός Airbus A-320 της Aegean, εικονικές πτήσεις, ρίψεις αλεξιπτωτιστών ήταν στοιχεία ενός μοναδικού θεάματος. 
    Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί ήταν οι πρωταθλητές πιλότοι Φραντζέσκο Φορναμπάγιο και Λούκα Μπερτόσιο, η ομάδα We fly αποτελούμενη από ανθρώπους με αναπηρία μεταξύ των όποιων υπήρχε και ο Έλληνας Αποστόλης Μαυροθαλασσιτης, η VEGA TEAM με ανθρώπους ηλικίας 55 -72, η εικονική καταδίωξη από την Ελληνική Αστυνομία ενώ η έκπληξη από την Aegean ήταν η χαμηλή πτήση από το Airbus σκεπάζοντας τους θεατές με τον όγκο του. Τα περισσότερα χειροκροτήματα απέσπασαν οι αλεξιπτωτιστές της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι άπλωσαν στον αέρα την ελληνική σημαία. 
     Η διοργάνωση ήταν ομολογουμένως επιτυχημένη, με τη συμβολή του Δήμου Αχαρνών και των υπαλλήλων του να είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο Δήμος Αχαρνών με την παρουσία υπαλλήλων του τμήματος καθαριότητας, της δημοτικής αστυνομίας αλλά και της πολιτικής προστασίας απέσπασε θετικά σχόλια για την καθαριότητα, την ασφάλεια και την άψογη εξυπηρέτηση . 
       Το περίπτερο του Δήμου Αχαρνών έτυχε ευρείας αποδοχής από τον κόσμο που όχι μονό στάθηκε να θαυμάσει φωτογραφίες, να ενημερωθεί για το Αρχαίο Θέατρο, αλλά και να δώσει συγχαρητήρια γιατί σε δύσκολες περιόδους και με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος καταφέραμε να οργανώσουμε με επιτυχία αυτήν την εκδήλωση η οποία δεν κόστισε στο Δήμο ούτε ένα ευρώ. 
       Στο περίπτερο του Δήμου συμμετείχε η ΙΛΕΑ η οποία είχε μεταξύ άλλων φωτογραφία της στολής του πτέραρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ( μέλος του πρώτου ακροβατικού σμήνους της Ελλάδας) που εκτίθεται στο μουσείο αλλά και η ΑΡΩΓΗ με διάφορες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της . 
      Στη λήξη της εκδήλωσης την Κυριακή ο Δήμαρχος Αχαρνών προσέφερε αναμνηστικά δώρα με το Αρχαίο Θέατρο και το Παλιό Μενίδι φιλοτεχνημένα από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Δήμου μας, σε όλα τα πληρώματα αλλά και στον κύριο εμπνευστή αυτής της εκδήλωσης τον κύριο Παναγιώτη Ποδήματα. 
      Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε για αυτήν την διοργάνωση και είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η ιδιωτική πρωτοβουλία μαζί με τον Δήμο να καταφέρουν να οργανώσουν αξιοσημείωτες εκδηλώσεις. .