2 Οκτ 2012

Αποκομιδή απορριμμάτων

Αχαρνές,02/10/2012 
      Μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και τη λήξη των κινητοποιήσεων και της απεργίας, ο Δήμος Αχαρνών ξεκίνησε μια πρωτοφανή σε δυσκολία επιχείρηση καθαρισμού της πόλης.Εξαιτίας του γεγονότος ότι για δυο περίπου εβδομάδες δε γινόταν αποκομιδή σχηματίστηκαν εκατοντάδες σωροί απορριμμάτων σε όλους τους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας.     
     Έχουμε κινητοποιήσει όλα τα οχήματα του Δήμου ενώ οι υπάλληλοι της καθαριότητας δουλεύουν εντατικά. Ωστόσο η αποκομιδή λόγω του ότι τα απορρίμματα ήταν κατά τόνους εκτός κάδων απαιτεί επιπλέον εργασίας και περισσότερο χρόνο. Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι στα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί προστίθενται καθημερινά και άλλα. 
    Επιπλέον λόγω του παλαιωμένου στόλου οι βλάβες είναι καθημερινές αποτελώντας τροχοπέδη σε κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό. 
      Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι σε περίπου μία εβδομάδα από σήμερα θα ελέγχουμε την κατάσταση και θα επανέλθουμε σε κανονική λειτουργία. 
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας οφείλεται αποκλειστικά στα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Δήμου και στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. 
      Η Δημοτική Αρχή και το προσωπικό καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας, από τους οποίους ζητούμε συγνώμη και αναμένουμε κατανόηση και υπομονή.