3 Μαΐ 2020

Αχαρναϊκός: Αλλαγή σελίδας και μέλλον σε επαγγελματικά πρότυπα

Η τραγική πορεία της περασμένης σεζόν, έστω κι αν αυτή δεν ολοκληρώθηκε, έφερε τον Αχαρναϊκό στο Α’ τοπικό. Μια ομάδα που κουβαλά μεγάλη ιστορία, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣΑΝΑ.
Η εξέλιξη αυτή κινητοποίησε ορισμένους επιφανείς ανθρώπους της περιοχής, που σήκωσαν τα μανίκια και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά. Κατ' αρχάς, ανέλαβαν τη διοίκηση της ομάδας, φέρνοντας φρέσκο αέρα στον σύλλογο, κατόπιν βρήκαν τους κατάλληλους συνεργάτες και εν τέλει ήρθαν σε συμφωνία με προπονητή και τεχνικό διευθυντή ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας εποχής, με τη στελέχωση του ρόστερ. Εξάλλου, η προοπτική δεν μπορεί να είναι άλλη από την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι χρηματοδότες της καινούργιας προσπάθειας εξέθεσαν τις απόψεις τους και το όραμά τους για το μέλλον και παρουσίασαν τους προπονητές που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο εντός γηπέδου. Οι Δημήτρης και Χρήστος Μάρκου στάθηκαν στο νέο ύφος και ήθος που θα επιδιώξουν να «περάσουν» στην ομάδα, με άμεσο στόχο να φέρουν ξανά τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Εδωσαν τα κλειδιά στον αρχιπροπονητή Ζήκο Ζήση, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα, πλαισιώνοντάς τον με την πείρα και τις γνώσεις του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Χρήστο Αρβανίτη, ο οποίος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής.
Δίπλα τους, ο Σάββας Βαβάσης, ο άνθρωπος που θα «τρέχει» τον σύλλογο, σε ρόλο γενικού αρχηγού. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του, με έμφαση στις Ακαδημίες του Αχαρναϊκού, που «πρέπει να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών της ευρύτερης περιοχής, άλλωστε το όνομα της ομάδας είναι συνυφασμένο με το Μενίδι. Ζητώ, μάλιστα, από την τοπική κοινωνία να βοηθήσει αυτή τη νέα προσπάθεια».
Από τα πρώτα λόγια του προπονητή κ. Ζήση φάνηκε η όρεξη και το πάθος για δουλειά: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω την τεχνική ηγεσία μιας ιστορικής ομάδας όπως ο Αχαρναϊκός και ευελπιστώ ότι θα δημιουργήσουμε ένα υγιές σύνολο».
Όσο για τον νέο τεχνικό διευθυντή, Χρήστο Αρβανίτη, χαρακτήρισε «σημάδι ζωής» αυτή τη συνεργασία, καθώς «σε αυτό το γήπεδο πριν από 50 χρόνια έκανα το ντεμπούτο μου ως ποδοσφαιριστής, φορώντας τα γάντια του Εθνικού. Η μοίρα με έφερε ξανά μετά από μισό αιώνα να αναλάβω ρόλο στην ομάδα του Μενιδίου και δηλώνω απόλυτα έτοιμος να δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της διοίκησης».