12 Οκτ 2012

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Άλλη μια κοινή προσπάθεια απέδειξε « ..ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...». Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία και πάλι του Προέδρου ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και ιδρυτή της τράπεζας αίματος του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ κ. Ν. Σιδηρόπουλου, με συνδιοργανωτή , τη Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Στο φιλόξενο χώρο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» (Καβάλας 41 , πίσω από την Αγ, Τριάδα), από νωρίς το πρωΐ εγκαταστάθηκε η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ. Προσήλθαν και έδωσαν αίμα οι: Μ. Χατζάκη, Ι. Καϊπάνο, Β. Γεωργούση, Δ. Δημητρόπουλο, Χ. Δημητριάδου, Μ. Παπαντωνάτο, Ν. Ντέλα, Κ. Κολτσίδη, Ν. Χαλδαίο, Π. Θωμόπουλο, Τ. Κανελλόπουλο, Η. Ζούπα, Ν. Κουμπιντσοβα, Σ. Τούντα, Ι. Λιβανό, Γ. Τσοτάκο, Σ. Ματθαιάκη, Σ. Ρεντετατος, Χ. Τζαβέλας, Γ. Κανέλλος, Μ. Κατσιγιάννη, Μ. Ξενάκη, Δ. Βασιλόπουλος, Σ. Οικονόμου, Ε. Οικονόμου, Χ. Σουσούνης, Ε. Μαλανδράκη, Γ. Βασιλάκης, Κ. Καλιάρας, Κ. Λυμπερόπουλος, Μ. Σκορδάς, Ι. Αγγέλης, Κ. Βασιλικός. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους όσους προσήλθαν με πρόθεση να δώσουν αίμα για την πολύτιμη προσφορά τους. Η προσφορά αίματος αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και υλοποιεί τα θεμελιώδη διδάγματα της Χριστιανικής μας Πίστης, την αγάπη και την αλληλεγγύη. 
      Ο φιλόξενος και πάντα ανοιχτός χώρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» γέμισε από τους αιμοδότες, τους συγγενείς, τους φίλους τους και κάποιους εκκλησιασθέντες, οι οποίοι μετά την αιμοδοσία απόλαυσαν ένα φλυτζάνι καφέ που συνοδευόταν από τα εύγευστα γλυκίσματα των μελών της Λαογραφικής Εταιρείας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», διαβάζοντας τον τοπικό τύπο, του οποίου οι εκπρόσωποι παρέστησαν για την κάλυψη της εκδήλωσης. Πολλά ήταν τα συγχαρητήρια που ακούστηκαν για το μικρό Λαογραφικό Μουσείο, που έχει ήδη ξεκινήσει και πολλές οι προσφορές σε αντικείμενα που θα μπορούσαν να προστεθούν στη συλλογή του. 
        Η μεγάλη όμως έκπληξη της ημέρας ήταν η Λαμπαδηδρομία, που διοργανώθηκε με αφορμή την αιμοδοσία. Οι διοργανωτές έκαναν πρόσκληση σε όλα τα Σχολεία της Πόλης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσιο – Λύκειο και λοιπούς φορείς). Η ανταπόκριση μη αναμενόμενη !!!! Στη μεταφορά της δάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, συμμετείχαν το 1ο και 3ο Νηπιαγωγεία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το Λύκειο , οι Αθλητικοί Σύλλογοι «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» Θρακομακεδόνων, «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ», ο φιλοζωϊκός Σύλλογος «ΜΕΡΙΜΝΑ», ο Πολιτιστικός Αθλ. Σύλλογος Καματερού «ΑΜΙΛΛΑ VOLLEY» και η εκπρόσωπος της «ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ» κ. Αννα Χοχλάκη. . Τη δάδα για το ξεκίνημα της λαμπαδηδρομίας άναψε ο Πρόεδρος των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ κ. Ν. Σιδηρόπουλος, με το φως που μετέφερε από το εσωτερικό της εκκλησίας της Αγ. Τριάδας ο Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Γ. Λιβανός. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με τους λιλιπούτειους μαθητές των 1ου και 3ου Νηπιαγωγείων των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους γονείς τους με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη μετέφεραν την αναμμένη δάδα ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί έκαναν το γύρω της εκκλησίας και στη συνέχεια παρέλαβαν τη δάδα οι υπόλοιποι συμμετέχοντες. 
      Θερμά συγχαρητήρια στις Διευθύντριες των παραπάνω Νηπιαγωγείων και στις συνεργάτιδές τους εκπαιδευτικούς, όπως και στους γονείς , που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συνεργάστηκαν με τις εκπαιδευτικούς γι’ αυτή τη συμμετοχή. ΄Ισως ήταν ένα από τα ωραιότερα μαθήματα - ερεθίσματα που έδωσαν στα παιδιά τους, σε μια εποχή που οι ιδέες και τα ιδεώδη φθείρονται και τείνουν να εξαφανισθούν. Η δάδα αφού διάβηκε σχεδόν από όλους τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης και συνοδευόμενη από πολλούς λαμπαδηδρόμους, κατέληξε στην αυλή του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», όπου περίμενε ο βωμός για το κλείσιμο της προσπάθειας. Ξαφνικά ο κήπος πλημμύρισε από παιδιά κάθε ηλικίας, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι μετά τη λήξη της μικρής τελετής και τα απαραίτητα συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθεια, δροσίστηκαν με κρύο νερό, αναψυκτικά και άφθονα γλυκά, προσφορά των μελών της Λαογραφικής Εταιρείας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». 
        Θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θρακομακεδόνων κ. Χ. Τουμανίδη και τους άνδρες της Δύναμής του, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην προστασία των λαμπαδηδρόμων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους και οι οποίοι με τη συμμετοχή τους αυτή απέδειξαν ότι οι Αστυνομικοί της γειτονιάς μας , πέρα από την υψηλή αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ανταποκρίνονται και στα πολιτιστικά αιτήματα των πολιτών της περιοχής τους. 
       Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», η οποία για 2η φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους Διευθυντές των Νηπιαγωγείων, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλης μας, όπως και σε όλα τα μέλη των ομάδων τους, αλλά και στους υπόλοιπους λαμπαδηδρόμους, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. 
        Ευχαριστούμε θερμά τους προσκόπους κ.κ. Ιωάννη Καρτάνο και Νικόλαο Χαλδαίο, οι οποίοι σε συνεργασία με την ορειβάτη του Ορειβατικού Συλλόγου ΑΧΑΡΝΩΝ και συμπολίτισσά μας κ. Ελένη Νίκα, με το μοναδικό τρόπο που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, κατασκεύασαν το μικρό αυτοσχέδιο βωμό στην αυλή του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» για την τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας.            
    Πολλές ευχαριστίες στον «ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΛΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ» , ο οποίος ήταν ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσής μας, προσφέροντας τα μπλουζάκια των λαμπαδηδρόμων. Επίσης στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος «ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΑΛΟΓΑΚΙ» (στεγάζεται στο Εμπορικό Κέντρο στη πλατεία Θρακομακεδόνων), η οποία προσέφερε τα μπλουζάκια για τους λιλιπούτειους λαμπαδηδρόμους των Νηπιαγωγείων μας. 
     Υπενθυμίζουμε ό,τι ο χώρος της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» , που όπως όλοι γνωρίζουν αποτελεί μια ΕΣΤΙΑ Πολιτιστικής Δραστηριότητας για τον τόπο μας, είναι πάντα ανοιχτός για όλους τους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, προσφέροντας μια ευχάριστη αλλαγή σε όλους. Με την ευχή η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή, σας περιμένουμε και στις επόμενες εκδηλώσεις μας , ξεκινώντας από τα «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή το μεσημέρι 21.10.2012 στη ταβέρνα του Ν. Παππά. 
     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ευχαριστούν θερμά την Λαογραφική Εταιρεία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για τη συνεργασία και τη φιλοξενία της.