8 Νοε 2014

Το Υ και το Ω καταργούνται επίσημα;

Είδατε τα νέα χαρτονομίσματα; Στα πέντε και δέκα ευρώ (και λογικά και στα μεγαλύτερα, το ευρώ γράφεται με τρείς τρόπους. Πρόκειται για τους παλιούς δύο «EURO» και «ΕΥΡΩ» και τον ολοκαίνουργιο «ΕΒΡΟ». Έχει και αχνά γράμματα ώστε να μην πολυφαίνεται… 
       Για ποιόν άραγε γράψανε έτσι το ευρώ με ελληνικά γράμματα; Όχι φυσικά για τους ξένους, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ για τους μόνους που μπορούν να το διαβάσουν: τους ντόπιους χαχόλους του Ελλαντιστάν. 
      Σε μερικά χρόνια θα βγει κάποιος και θα πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε απεχθείς εθνικιστικές διφθόγγους όπως αύριο ή ευγένεια ή κλπ και να γράφουμε άβριο ή εβγένια κλπ. 
        Για το ωμέγα δεν συζητάμε, αφού έτσι κι αλλιώς είναι άχρηστο. 
        Εξάλλου θα τηρήσουμε και τους νόμους αφού βάζω στοίχημα ότι κάπου, σε κάποια τροπολογία, χωμένη σε ένα υπο-άρθρο μιας διάταξης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και ψηφισμένης στις δύο το πρωί από τρεις μισοκοιμισμένους βουλευτές της «καλοκαιρινής» Βουλής, αναφέρεται ότι πρέπει να σταματήσει η χρήση του «υ» διότι «μπλα, μπλα, μπλα».
      Τώρα θα μου πείτε και τι έγινε, έτσι; Εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα. Έχουμε τα blue chips και τα spreads, πρέπει να βγούμε στις αγορές, το LOTTO έχει JACKPOT, βγήκε το νέο scratch, κέρδισε ο Ολυμπιακός και κυκλοφόρησε και το καινούργιο Ipod! Άσε που κινδυνεύουμε από τον Έμπολα και την Χρυσή Αυγή! 
       Με το δίκιο σας θα μου πείτε ότι εδώ παντρεύεται η Lady Gaga, και χώρισε η συμπαρουσιάστρια του Αυτιά και εγώ ασχολούμαι με εθνικιστικές θεωρίες συνομωσίας; 
      Και εγώ λοιπόν με το δίκιο μου θα σας πω ανόητους (ΤΡΑΓΙΚΑ ευγενική λέξη για την διανοητική κατάσταση των νεοελλαντιστανών), εκτός και μου δώσετε μία ΛΟΓΙΚΗ εξήγηση για την νέα γραφή στα χαρτονομίσματα.
        aienaristeyein

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος είναι άλλος
the name of the currency, euro, not only in the Latin (EURO) and Greek (EYPΩ) alphabets but also in the Cyrillic (EBPO) alphabet, as a result of Bulgaria joining the European Union in 2007;