13 Νοε 2014

Το πρόβλημα είναι γενικό: Ομόφωνο ψήφισμα του δ.σ. Κορωπίου κατά των Γύφτων σε Κούπι και Δεξαμενή!

Την απόγνωση των κατοίκων δύο περιοχών του Κορωπίου που ζουν υπό συνθήκες ομηρίας απέναντι σε ομάδες Ρομά(Γύφτων) αντικατοπτρίζει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που εγκρίθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος. 
     Αιτία και αφορμή για το ψήφισμα ήταν το υπόμνημα που κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Δεξαμενής και αφορά και την περιοχή Κούπι. 
      Στο κείμενο γίνεται λόγος για την ανάγκη των ενεργειών των κατοίκων της Δεξαμενής «για τη διεκδίκηση, κατοχύρωση της ισονομίας και ισοπολιτείας». 
     Παράλληλα επισημαίνεται ότι «το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή Κούπι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διασφάλιση, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ατομικών Συνταγματικών Δικαιωμάτων αλλά και το σεβασμό και την τήρηση των νόμων». 
    Δίνοντας τη σωστή διάσταση της αντιμετώπισης του προβλήματος το ψήφισμα κάνει σαφές ότι «δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ομάδες πολιτών που να απολαμβάνουν προνόμια ασυλίας της παραβατικότητάς τους, να μην σέβονται τους συμπολίτες τους και να θεωρούν ότι οι νόμοι δεν ισχύουν γι’ αυτούς». 
        Σε ό,τι αφορά την κατάσταση διαβίωσης των Ρομά κυρίως στο Κούπι διευκρινίζεται ότι «δεν επιτρέπεται, επίσης, να υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν σε παράγκες και παράνομα παραπήγματα, σε άσχημες συνθήκες υγιεινής, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ίδια την οικογένειά τους και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, χωρίς υποδομές, αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος». 
        Τέλος προστίθεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας και ο Δήμαρχος Κρωπίας έχει ενεργήσει και ενεργεί για τη δικαίωση των κοινών στόχων, Δήμου και κατοίκων». 
        Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κορωπίου καταδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την κατάσταση η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο με την παραβατικότητα των συγκεκριμένων ομάδων να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη διαβίωση και στην καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής! 
      Πηγή: http://www.notioanatolika.gr/index.php/aftodioikisi/6174-omofono-psifisma-tou-d-s-koropiou-kata-ton-roma-se-koypi-kai-deksameni 
       Το πρόβλημα σε τμήματα ή πόλεις της Αττικής με τους γύφτους (ΡΟΜΑ) είναι γενικό. Δεν είναι μόνο οι Αχαρνές, τα Λιόσια , το Ζεφύρι και ο Ασπρόπυργος που έχουν πρόβλημα. 
       Κάποια στιγμή, στο άμεσο μέλλον, πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν με την παρουσία και τον τρόπο που διαβιούν δίπλα σε μη γύφτους. Ίσως όμως πολλοί από εμάς, τους μη γύφτους, είμαστε χειρότεροι από αυτούς. 
      http://eleftherovima.wordpress.com/