6 Απρ 2016

Ο Έλληνας Επίτροπος Εξομοιώνει την Ελλάδα με την Τουρκία! Και μετά μας Φταίνε οι Άλλοι …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 
   Είναι προφανές ότι όσοι εργάζονται στην ΕΕ ως θεσμικά όργανα να έχουν σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση πολιτικών. Είναι φυσικό επίσης όπου μπορούν, να σκέφτονται εθνικά, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο τους είναι δυνατόν τις χώρες τους, με όποιους τρόπους δεν θα εκθέσουν τους ίδιους αλλά και τον οργανισμό που εκπροσωπούν. Με αυτές τις σκέψεις αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε τον Έλληνα επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης στην ΕΕ, τι έχει προσφέρει ή τι έχει προσπαθήσει να κάνει από την σημαντικότατη θέση του για την Ελλάδα. Είναι δυστυχώς η απάντηση κάτι χειρότερο από το τίποτα … Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να επισκέπτεται την Τουρκία και να κάνει δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας !!!!!!, δεν είναι δυνατόν να προωθεί τα Τουρκικά συμφέροντα στην ΕΕ και να στηρίζει και να διαφημίζει μια συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ που εξυπηρετεί μόνο τις Τουρκικές απαιτήσεις … Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει ότι η Τουρκία αγωνίζεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας !!!!!!!!! 
      Έτσι, την ανάγκη για βήματα προόδου από τουρκικής, ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς !!!!!! για να εφαρμοστεί πλήρως η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό μετέφερε ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Δ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος μας και η ΕΕ είναι εταίρος της Τουρκίας, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, είτε πρόκειται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας!!!!!!!! Σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε τις ανοργάνωτες, χαοτικές, παράτυπες και επικίνδυνες μεταναστευτικές ροές με οργανωμένες, ασφαλείς και νόμιμες οδούς προς την Ευρώπη για όσους δικαιούνται διεθνή προστασία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. 
         Σήμερα, περίπου 70 άτομα !!!!!!!! που χρήζουν προστασίας θα επανεγκατασταθούν άμεσα και με ασφάλεια από την Τουρκία προς τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Αυτή η διαδικασία τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, σήμερα το πρωί, 202 άνθρωποι επέστρεψαν από τη Λέσβο και τη Χίο προς την Τουρκία με φεριμπότ. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν φτάσει στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου και που δεν έχουν ζητήσει άσυλο, ή οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε ότι όλα γίνονται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο !!!!!!!!». 
         Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη η Πατρίδα κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις που έχει βρεθεί, να έχει Εθνική Ομοψυχία στο εσωτερικό και υποστήριξη από όλους τους Έλληνες της διασποράς αλλά και αυτούς που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις σε Διεθνείς οργανισμούς. Θαυμάσαμε για παράδειγμα τον τρόπο που η ομογένεια της Αμερικής γιόρτασε την 25η Μαρτίου όπου είδαμε τον Αμερικανό Πρόεδρο να προσφωνεί λέγοντας στα Ελληνικά ΄΄Ζήτω η Ελλάς΄΄. Έτσι βοηθάμε τη χώρα μας κύριε Αβραμόπουλε … 
     Χρήστος Καλογερόπουλος 
  – Βαλκάνιος Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο