12 Απρ 2016

Στην Ελλάδα Παράνομοι Μετανάστες Κάνουν τους Μάγκες – Τώρα Πίσω στην Τουρκία Κλαίνε και Οδύρονται …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 
   Δεν θέλουμε να φανούμε κακοί αλλά ειλικρινά μόλις μάθαμε ότι οι παράνομοι μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία κατέληξαν σε φυλακές που οι συνθήκες είναι με τις καλύτερες περιγραφές άθλιες, αυτό αποτέλεσε μια μικρή απάντηση στους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες για όσα ορισμένοι από αυτούς καταμαρτυρούν για τις συνθήκες στην Ελλάδα αλλά και για την συμπεριφορά πάλι ορισμένων που δεν συντάσσονται με τις διαδικασίες που έχουν επιλέξει οι ελληνικές αρχές, αλλά εκφράζουν αντιρρήσεις για το που θα στεγαστούν, πότε θα φύγουν, με ποιους θέλουν να μείνουν, για την απαράδεκτη σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορά τους απέναντι στην αστυνομία και το λιμενικό, που προσπαθούν όσο καλύτερα και τίμια μπορούν, να σεβαστούν τις διεθνείς συνθήκες. Τώρα για την Τουρκία τι έχουν να πουν … μήπως νομίζουν όλοι αυτοί που κάνουν τους μάγκες ότι θα ήταν καλύτερα να βρισκόντουσαν στις Τουρκικές φυλακές. Καλό θα είναι λοιπόν να σέβονται τις συνθήκες και τις εντολές των ελληνικών αρχών, βλέποντας τι θα πει πραγματικά απαξίωση προς την ανθρώπινη ύπαρξη, όμως τελικά για κάποιους είναι αυτό που τους αξίζει. 
       Έτσι, στη φυλακή ποινικών κρατουμένων της Πεχλιβάνκοϊ στην επαρχία Κιρκλαρελί του Μαρμαρά κατέληξαν οι 325 παράνομοι μετανάστες που επαναπροώθησε η Ελλάδα στην Τουρκία την Παρασκευή 8 Απριλίου. Ρεπορτάζ του Euronews σχετικά με τουρκικό κέντρο κράτησης-φυλακή στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες από τη Λέσβο, έκανε το γύρο του κόσμου. (δείτε εδώ το βίντεο). Τα λεωφορεία που παρέλαβαν τους ανθρώπους αυτούς υποτίθεται ότι τους οδηγούν σε ένα κέντρο φιλοξενίας. Αυτό που όμως αντικρίζουν είναι ένα κέντρο κράτησης που είναι αμπαρωμένο με κάγκελα και φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς. Όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο, οι μετανάστες μέσα από τα κάγκελα καλούν σε βοήθεια για την απελευθέρωση τους, ωστόσο ούτε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει πρόσβαση στο κτήριο. Η Διεθνής Αμνηστία είχε κατηγορήσει τις τουρκικές αρχές ότι αναγκάζουν παράνομα Σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους που σπαράσσεται από τον εμφύλιο. Και οι δύο οργανισμοί έχουν καταγγείλει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για παραβίαση των διεθνών συνθηκών. 
        Θεωρούμε ότι αυτή η Τουρκική συμπεριφορά και οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν συνεργάζονται και μάλιστα έχουν και παράλογες απαιτήσεις πέρα από όσα μπορεί να τους προσφέρει από το υστέρημα της η Ελλάδα … Αλήθεια αναρωτήθηκαν ποτέ που θα βρισκόντουσαν αν δεν υπήρχε η Ελλάδα … 
    Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος 
    Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο