26 Απρ 2016

Times: «Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά στην φαβέλα του Ελληνικού»

6.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ «ΠΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ  
  του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
    Ότι δεκάδες παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά στην «φαβέλα» του Ελληνικού αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Times» σε νέο δημοσίευμά της για την προσφυγική κρίση και το χάος που επικρατεί στα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην χώρα μας. 
      Η εφημερίδα κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το Ελληνικό εκεί όπου, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, «οι μητέρες τρέμουν κάθε νύχτα από τον φόβο για το τι θα συμβεί στα παιδιά τους, αφού πολλά είναι εκείνα που, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης». 
       Μια 35χρονη Αφγανή μητέρα, η Γκουρλούζ Ταζίκ, μίλησε για το πώς νιώθει στην εγκατελελειμμένη αίθουσα αφίξεων όταν κάθε βράδυ τα φώτα σβήνουν στο Ελληνικό. 
       Όπως όλες οι μητέρες στο παλιό αεροδρόμιο, η Γκουρλούζ καλεί τα παιδιά της. Όταν πηγαίνουν δίπλα της, τότε εκείνη αρχίζει τους τραγουδά για να τα ηρεμήσει και να τα βάλει για ύπνο. Μόλις τα τρία παιδιά της κοιμηθούν εκείνη δεν πέφτει για ύπνο αλλά μένει ξύπνια, παρακολουθώντας με αγωνία κάθε κίνηση μέσα στο κέντρο και προσέχοντας την «πόρτα» της σκηνής της γιατί, όπως λέει, «περίεργα πράγματα συμβαίνουν μέσα στο κέντρο μετά τα μεσάνυχτα». 
       Το ιστορικό αεροδρόμιο του Χασανίου, που μετονομάστηκε στη συνέχεια αεροδρόμιο του Ελληνικού, η φυσική έδρα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολυμπιακής, εκεί που εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι το χρησιμοποίησαν για 50 και πλέον χρόνια σήμερα είναι απλά αγνώριστο φάντασμα του παλιού καλού εαυτού του. 
         Δεν είναι μόνο η εγκατάλειψη και όλα αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν σε ένα αεροδρόμιο που θα έπρεπε να συνεχίζει να ζει για πολλούς και διάφρους λόγους. 
         Είναι ότι το άλλοτε «στολίδι» της Αθήνας ο Αερολιμένας του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε ένα καταυλισμό παραμονής αλλοδαπών που κυριαρχείται από εικόνες που προκαλούν σοκ. 
     Τουλάχιστον 6.000 αλλοδαποί έχουν κατακλύσει τον αεροσταθμό της Ολυμπιακής όπως και όλους του γύρω χώρους ακόμη και μέρος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θυμίζοντας μια τεράστια «φαβέλα» στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της Αττικής, μόλις λίγα μέτρα από την λεωφόρο Ποσειδώνος... 
           Ποιος θα το περίμενε, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια ότι ο χώρος θα ήταν σήμερα μια απέραντη μουσουλμανική «πόλη» προσφύγων και παράνομων μεταναστών. 
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσα στα κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα,και όπως προκύπτει και από μαρτυρίες προσφύγων και παράνομων μεταναστών, στους Times δημιουργείται η εικόνα μιας «έκρηξης» των περιστατικών βίας. 
         Ένα πρόσφατο περιστατικό, ήταν ο βιασμός ενός 13χρονου αγοριού από έναν Αγφανό μέσα στο hotspot της Χίου. 
       Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Απριλίου και ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του θύματος, ενώ του απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Χίου και παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.