29 Αυγ 2016

4ο Athens Rally Sprint

Το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) διοργανώνει το 4ο Athens Rally Sprint στην αγαπημένη ασφάλτινη Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος" το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016.Ο 
         Δήμος Αχαρνών υποστηρίζει έμπρακτα το Athens Rally Sprint για 2η συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενώντας τους χώρους Εκκίνησης, Τερματισμού και το Service Park του αγώνα. 
         Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος για το 4ο Athens Rally Sprint ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε: 
         "Ο Δήμος Αχαρνών αποτελεί έναν φιλόξενο χώρο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διοργάνωση του Athens Rally Sprint είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους δημότες των Αχαρνών και τους επισκέπτες, φίλους του αθλήματος να απολαύσουν από κοντά τα αγωνιστικά πληρώματα σε μια υπέροχη διαδρομή. Η εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το Athens Rally Sprint να αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο και να προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων και φυσικά των θεατών. " 
           Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών το 4ο Athens Rally Sprint αποτελεί τον 4ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος, ενώ είναι ταυτόχρονα ο 5ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι θεσμοί που προσμετρά ο αγώνας, αλλά και η πάντα θελκτική Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος" που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές με κατεύθυνση από τα Βασιλικά Κτήματα (Βαρυμπόμπη) προς τη Μαλακάσα (Σφενδάλη) έχοντας μήκος 15 χιλιομέτρων, αποτελούν εχέγγυο για την ποιότητα των συμμετοχών και το θέαμα που θα προσφέρουν στους θεατές οι οποίοι θα βρεθούν στις υπώρειες της Πάρνηθας, το Σάββατο 10 Μαρτίου. 
         Το Athens Rally Sprint είναι ένας αγώνας που ανεβαίνει διαρκώς στις συνειδήσεις των συμμετεχόντων αλλά και των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την εγγύτητα στην Αθήνα να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. 
           Η πρώτη διοργάνωση του Athens Rally Sprint έλαβε χώρα το 2013 σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στον Ελληνικό, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών και συστήνοντας ιδανικά τον αγώνα στους εμπλεκόμενους με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας, είτε από την πλευρά του συμμετέχοντα είτε από την πλευρά του θεατή. 
          Η συνέχεια δόθηκε το 2014, όταν το Σωματείο "Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α." που διοργάνωσε την παρθενική εκδοχή του Athens Rally Sprint μετέφερε, με την στήριξη των επίσημων Φορέων, τον αγώνα στην φημισμένη Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος" με κατεύθυνση από τη Μαλακάσα προς την Βαρυμπόμπη, αυξάνοντας σαφώς το κύρος του. Η Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος", αποτελεί μια από τις πιο γνωστές, απαιτητικές και αγαπημένες ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της Ελλάδας, έχοντας φιλοξενήσει στο παρελθόν και με τις δύο κατευθύνσεις, τους κορυφαίους οδηγούς σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο, αφού κατά τις δεκαετίες του '70 και το '80 είχε αποτελέσει κομμάτι τόσο του Ράλι Ακρόπολις, όσο και κορυφαίων ελληνικών αγώνων. 
          Το 2015, η διοργάνωση του Athens Rally Sprint πέρασε στο Σωματείο "ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α." και ο αγώνας απέκτησε νέο επίκεντρο τον Δήμο Αχαρνών, που αγκάλιασε το εγχείρημα και διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Η Ειδική Διαδρομή άλλαξε κατεύθυνση, ξεκινώντας από τα Βασιλικά Κτήματα και καταλήγοντας στην Μαλακάσα, όμως το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο αφού οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι μάχες μεγάλες ως το τέλος. Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία του αγώνα, στοιχείο στο οποίο αναμένεται να βοηθήσει και η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής, αφού οι τελευταίες 3 εκδοχές πραγματοποιήθηκαν όλες υπό βροχή, μειώνοντας την αναμενόμενη προσέλευση θεατών. 
     4ο ATHENS RALLY SPRINT – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
     Έναρξη εγγραφών συμμετοχής: Τετάρτη 10 Αυγούστου 
   Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 
    Διανομή βιβλίου διαδρομής (Road Book): Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 
     Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 
   Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00-19:00 στο Ι. ΚΤΕΟ Auteco (Λεωφόρος Αθηνών 107, Αθήνα) 
      Διοικητικός έλεγχος: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00-19:00 στο Ι. ΚΤΕΟ Auteco (Λεωφόρος Αθηνών 107, Αθήνα) 
     Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των Turbo: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00-19:00 στο Ι. ΚΤΕΟ Auteco (Λεωφόρος Αθηνών 107, Αθήνα)