6 Αυγ 2016

Η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ-ΗΧΟΡΎΠΑΝΣΗ αυστηρότερο αδίκημα κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου κατά της εγκληματικότητας στις Αχαρνές

Επιτέλους, οι συνεχείς αγώνες που επί ώρες – μέρες – μήνες - 2,5 χρόνια δινόταν μέσα στα υπουργεία και κυρίως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δικαιώνονται αφού η διάταξη για τη ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ-ΗΧΟΡΎΠΑΝΣΗ, που αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, βρίσκεται ήδη στην οδό προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων. 
         Την Τετάρτη 20/07/2016, εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου μας και ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης συνοδευόμενος από τον κ. Δρόσο, Πρόεδρο συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος, παρευρέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης με το Γενικό Γραμματέα, κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο και τον σύμβουλο του Γ.Γ. κ. Καρανικόλα. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν η ανάλυση και η αναγνώριση του σοβαρού προβλήματος της Ηχορύπανσης που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική στο σύνολο της και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Υπουργείο τροποποιώντας τον Νόμο περί Διατάραξης. 
        Στις 28/07/2016 στο πλαίσιο του προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Σχέδιου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι Βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής, κ.κ Βλάχος, Βορίδης, Μαρτίνου και Μπούρας, κατέθεσαν τροπολογία (Νο 581) για την τροποποίηση του Νόμου περί ηχορύπανσης από πταίσμα σε πλημμέλημα καθώς επίσης και κάποιες συμπληρωματικές ρυθμίσεις-βελτιώσεις ως προς την εφαρμογή του νόμου. Η ερώτηση για την τροποποίηση του νόμου διατυπώθηκε από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Μάκη Βορίδη. 
      Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα, αποδέχεται και συμφωνεί με την τροποποίηση του νόμου, ενσωματώνοντας και μικρές αλλαγές στην πρόταση ενώ σύντομα, και μετά τον νομοτεχνικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θα καταθέσει τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο. 
    Εμείς ως Σύλλογος, βρεθήκαμε στη Βουλή και παρακολουθήσαμε τα τεκταινόμενα, δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία του Υπ. Δικαιοσύνης, μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει. 
       Οι αγώνες κερδίζονται, όταν είσαι εκεί που χρειάζεται, όταν δεν καταγγέλλεις μόνο, αλλά με τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλάζεις τα δεδομένα και κάνεις τα αυτονόητα. 
       Οι κοινωνία αλλάζουν όταν πρώτα απ' όλα αλλάζουν οι ίδιοι πολίτες που την αποτελούν. 
     Σύλλογος κατά της εγκληματικότητας στις Αχαρνές