23 Σεπ 2016

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εξηγήσεις τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σοβαρές ενστάσεις εκφράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ.Σπίρτζη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. 
        Ο αρμόδιος Επίτροπος. Γκ. Έντινκερ, αφήνει να εννοηθεί με επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή» πως η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
      Η Κομισιόν ζητά άμεσα εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καθώς οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η επιχειρείται να χειραγωγηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea και δεν αποκλείεται να οργανώνεται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα. 
      Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης οδηγούν στο να ωφεληθεί η κρατική τηλεόραση. Την ίδια στιγμή πάντως ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και εκτίμησε ότι το ΣτΕ θα απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.