14 Σεπ 2016

Δωρεάν Wifi σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020 δια στόματος Γιουνκέρ

Δωρεάν WiFi σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2020 ανήγγειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο σχεδίου για δωρεάν roaming και ασύρματο ίντερνετ σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
        Όπως ανέφερε μιλώντας ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να τονωθεί η στήριξη του κόσμου στο μπλοκ της ΕΕ, που "ταλαιπωρείται από το Brexit". 
      "Πρέπει να μείνουμε συνδεδεμένοι. Η οικονομία μας το χρειάζεται. Οι άνθρωποι το χρειάζονται" σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισσίον. "Όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη με το κινητό σας τηλέφωνο, θα μπορείτε να αισθάνεστε ότι είστε στην πατρίδα σας οπουδήποτε στην Ευρώπη, χάρη σε αυτούς τους νέους κανόνες για την περιαγωγή. Προτείνουμε σήμερα να εξοπλιστεί κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ" ανέφερε χαρακτηριστικά. 
       Τέλος, δήλωσε πως μέχρι το 2025 θα είναι στη διάθεση των Ευρωπαίων κι ένα ταχύτερο δίκτυο, γνωστό ως 5G, χωρίς ωστόσο να δώσει ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει να πετύχει μέσα στην επόμενη δεκαετία το γενικότερο σχέδιο που εξήγγειλε