23 Ιουν 2017

"ΑΧΑΡΝΕΙΣ" Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δημοτική Παράταξη Αχαρνών για τις εξελίξεις

Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας
Σεβόμενοι τον πόνο της οικογένειας που μόλις είχε χάσει το αγγελούδι της, κρίναμε ότι δεν ήταν εκείνες οι στιγμές κατάλληλες για πολιτικές δηλώσεις και για επίρριψη ευθυνών σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή μας. Βαθιά οδύνη και οργή αισθανθήκαμε και εμείς, όπως όλοι οι δημότες Αχαρνών, για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.
Ορθά ο αχαρναϊκός λαός ζητεί να υπάρξει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή. Όμως πώς θα γίνει αυτό; Την περασμένη Παρασκευή δόθηκε ευρεία συνέντευξη Τύπου από έξι υπουργούς της κυβέρνησης, όπου ανακοίνωσαν σειρά παρεμβάσεων για τον δήμο μας και την Δυτική Αττική γενικότερα. Ο δήμαρχος Αχαρνών προτού καν γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δήλωσε, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την ικανοποίησή του για το σχέδιο που του παρουσίασαν. Κατόπιν όμως, άγνωστο γιατί - και καλό θα ήταν να μας το εξηγήσει - χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όχι από ένα αλλά έξι υπουργεία και ζήτησε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Ποιων κινητοποιήσεων όμως; Με τι σκοπό; Κινητοποιήσεις που με ευθύνη της δημοτικής αρχής έδωσαν την ευκαιρία σε νεοναζιστικά στοιχεία να φορέσουν κουκούλα και να αναλάβουν δράση και που ανέλαβαν «περήφανα» την ευθύνη στο Διαδίκτυο για τις πράξεις τους;
Είναι δυνατόν ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και διογκωθεί σε βάθος δεκαετιών να ζητούμε να λυθεί τώρα μέσα σε λίγα 24ωρα και με αυτό τον τρόπο; Σε ποιο θεσμικά οργανωμένο έργο προέβησαν οι δημοτικές διοικήσεις και η νυν μαζί τόσα χρόνια; Τι έργο έχουν παράξει τα κατά καιρούς Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας και ειδικότερα ποιο είναι το Τοπικό Πρόγραμμα Πρόληψης της Εγκληματικότητας που έχουν συντάξει; Ποια δημοτική αρχή  κατέθεσε τέτοιο πρόγραμμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε άλλα συναρμόδια Υπουργεία (Υγείας, Υποδομών, Δικαιοσύνης κ.α.) για να «δεσμεύσει» την Κεντρική Διοίκηση σε οργανωμένες δράσεις; Γιατί τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας δεν είχαν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σύνθεση, με ειδικούς στο πρόβλημα επιστήμονες και κρατικούς λειτουργούς; Τι έχει γίνει με την Ομάδα Εργασίας για την καταγραφή του πληθυσμού του Στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ;  Διότι καλό είναι να αναφερόμαστε στις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης, αλλά για τις ευθύνες των δημοτικών διοικήσεων η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακούσει και πολλά.
Η θέση η δική μας είναι μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Αλλά δεν συμφωνούμε με λογικές συλλογικής ευθύνης. Δεν συμφωνούμε με εξωθεσμικές – και εξίσου παραβατικές - λογικές αντεκδίκησης. Η εγκληματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κραυγές, οχλαγωγίες και συνθήματα. Χρειάζεται ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο, από κάθε άποψη, σχέδιο, ενότητα και ισχυρή βούληση όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας για να καταφέρει να αλλάξει σελίδα η πόλη μας.
Γι΄ αυτό ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο «εν ηρεμία» (χωρίς κραυγές, οχλαγωγίες και απλές διαπιστώσεις), και παρουσία του Δημάρχου, να συνθέσει προτάσεις και να παράξει το έργο/σχέδιο/πρόγραμμα που δεν παρήγαγε μέχρι σήμερα, να τεθεί αυτό στην κρίση του αχαρναϊκού λαού και να ακολουθηθεί πιστά σε κάθε θεσμικά κατοχυρωμένη διεκδίκηση. Έστω και τώρα! 

«Αχαρνείς» Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση