26 Ιουν 2017

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ FED (όσα δεν ξέρουμε) Το παρακάτω άρθρο ειναι ιδιαίτερα αποκαλυπτιικό και ενδιαφέρον γιατί μας αφορά όλους.

Αν νομίζετε ότι αφορά κάποιον άλλο λαό, κάπου μακριά από εδώ μάλλον κάνετε λάθος όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παραθέτονται εδώ αναλυτικά και τα βίντεο στο τέλος του άρθρου. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΟΦΟΙ…που με τον ιδιο τρόπο της καταχρέωσης και εξ αυτού υποδούλωσης, όπως θα δούμε βήμα – βήμα να συνέβη στην Αμερική, συνέβη και στην Ελλάδα απο την πρώτη στιγμή της “απελευθέρωσης” μας.
Τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά
καθώς και η εκπομπή αυτή “Το κουτί της πανδώρας” που αναφέρεται στην  Goldman Sachs και την Ελληνική κρίση “Η Τράπεζα που κυβερνά την Αμερικανική οικονομία, την οποία εμφανίζουν διαρκώς τα ΜΜΕ σαν κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής FED ( Federal Reserve η Federal Reserve Bank) δεν είναι άλλο από μια ιδιωτική εταιρία…κρυμμένη πίσω από ένα απατηλό τρανταχτό όνομα  που κάνει τον κόσμο -ακόμα και στην Αμερική- να νομίζει ότι πρόκειται για μια κρατική τράπεζα”
Οι μέτοχοι δεν μπορούν να φανούν γιατί κρύβονται πίσω από την διαδικασία που λέγεται Nominee Offshore εταιρειών.
Είναι ουσιαστικά με απλά λόγια μια Offshore εταιρεία της οποίας δεν φαίνονται οι μέτοχοι αλλά οι θεματοφύλακες.
Εδώ υπάρχει επίσης μια τεράστια παραπληροφόρηση παγκοσμίως όπου αναφέρουν τους θεματοφύλακες ως μετόχους.
Αλλά σ αυτή την φάση ας μην ασχοληθούμε με το ποιοι είναι οι αδιαφανείς μέτοχοι και ας αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι δεν είναι ο λαός ούτε το κράτος και ας ασχοληθούμε λίγο με την ενδιαφέρουσα δράση της που έχει ρίξει εδώ και 100 χρόνια την Αμερικάνικη οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο χρέους, πτωχεύσεων των επιχειρήσεων και νοικοκυριών καθώς και την ανάγκη επιβολής διαρκώς περισσότερων δυσβάσταχτων φόρων προς ικανοποίηση των διαρκώς αυξημένων τόκων και δανείων από την ιδιωτική αυτή τράπεζα που δημιουργεί χρήματα από το τίποτα.
Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής) δεν είναι «σαν τις άλλες», στις οποίες την πλειοψηφία των μετοχών έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις, που επιλέγουν τις διοικήσεις . (όπου βέβαια ισχύει αυτό μια και το κόλπο FED έχει επαναληφθεί και αλλού όπως θα δούμε παρακάτω και πολλές κυβερνήσεις έχουν τις μετοχές αλλά τον έλεγχο έχουν άλλοι).
Η Federal Reserve, (Fed), (Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής η οποία ορίζει την τύχη της Αμερικάνικης οικονομίας και κατ επέκταση του Αμερικάνικου λαού και του κόσμου όλου)… είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτική.

Το άρθρο 1, παράγραφος 8, εδάφιο 5, του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζει ότι το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εκδίδει νόμισμα και να ρυθμίσει την ισοτιμία του με τα ξένα νομίσματα.
Η συνταγματική αυτή πρόνοια ΜΕ ΔΟΛΟ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ και έμεινε στα χαρτιά.
Το απίστευτο σήμερα γεγονός όπως θα δούμε παρακάτω είναι ότι η έκδοση του δολαρίου δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης -όπως οφείλει και όπως νομίζει ο κόσμος διεθνώς- η οποία Αμερικάνικη κυβέρνηση δεν ελέγχει την κυκλοφορία του αμερικάνικου χρήματος.
Αυτές οι αρμοδιότητες έχουν εκχωρηθεί με δόλο σε μια ιδιωτική εταιρία με το όνομα FED. (Federal Reserve Bank την εταιρεία δηλαδή που αυτοαποκαλείται Κεντρική Τράπεζα η Ομσπονδιακή Τράπεζα).
Το Ομοσπονδιακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, (η ιδιωτική εταιρεία FED η οποία κρυμμένη πίσω από τον τίτλο της όλοι νομίζουν κρατική), ξανα-δημιουργήθηκε με δόλια άδεια από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson το καλοκαίρι του 1913, με πρόφαση «να αντικαταστήσει και να ελέγχει την αναρχία των πολλών ιδιωτικών τραπεζών», (θεωρητικά), και «για να σταθεροποιήσει την κυκλοφορία τραπεζογραμματίων». Το προηγούμενο «φεουδαλικό» τραπεζικό σύστημα, επέτρεπε στους τραπεζίτες να εκδίδουν δικά τους τραπεζογραμμάτια και να ελέγχουν τις τοπικές κοινότητες.
Η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν έκανε δηλαδή σχεδόν ποτέ (εκτός από την περίοδο του προέδρου Λινκολν 1809 – 1865) αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει. Να εκδίδει μόνη της τα εν κυκλοφορία τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) ανάλογα με τις ανάγκες του λαού και του κράτους της αντί να τα δανείζεται από τους ιδιώτες που τα τυπώνουν και αυτοαποκαλούνται διεθνείς τραπεζίτες.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (εν έτη 1927)…
ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚτΕ), ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
(Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.greek-politics.gr/archives/469 για να καταλάβετε ποιοι και πως κυβερνούν την Ελλάδα)
Έτσι, από το απόλυτο δημιουργημένο χάος, το σύστημα πέρασε από την «δικτατορία των πολλών τραπεζιτών», στην απόλυτη δικτατορία των λίγων. (Ρότσιλντ –Ροκφέλερ κ.α.)
Ο βουλευτής Charles Α. Lindberg, (πατέρας του διάσημου πιλότου τυχερού Λύντι), κατάλαβε το στημένο κόλπο της υπερχρέωσης και χειραγώγησης της χώρας του, (πίσω από το “Ομοσπονδιακό” όνομα του δανειστή που σε δανείζει και μάλιστα έντοκα αυτό που στην πραγματικότητα σου ανήκει δωρεάν), αντέδρασε στις προτάσεις του Woodrow Wilson και σε δημόσια ομιλία του ,στις 20 Ιανουαρίου 1915, είχε πει: «Το σύστημα είναι Καθαρά ιδιωτικό, και αποβλέπει σε έναν μόνο σκοπό, την μεγιστοποίηση των πιθανών κερδών από τη χρήση των χρημάτων άλλων ανθρώπων, προς όφελος των μετόχων και εκείνων που συνδέονται με αυτούς».
Η καρδιά του συστήματος του Wilson ήταν και είναι η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης, Federal Reserve Bank of New York, οποία κατέχει το 53% της ομοσπονδιακής τράπεζας, και γύρω από αυτήν λειτουργούν 12 ακόμα περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.
Η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής τράπεζας, δηλαδή των ιδιωτών και όχι της κυβέρνησης. Αυτή η πρακτική -εκτός από έξω κάθε λογικής- βρίσκεται και σε αντίφαση με το αμερικανικό σύνταγμα που εκχωρεί αυτή την αρμοδιότητα στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο.
Η Βουλή των αντιπροσώπων μάλιστα και η Γερουσία προσπάθησαν το 1936 να ανακτήσουν αυτό το δικαίωμα χωρίς επιτυχία.
Όταν άρχισαν οι ακροάσεις η επιτροπή του Κογκρέσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Κογκρέσο θεωρεί η μόνιμη ευημερία των ανθρώπων και η προστασία της οικονομικής ζωής του έθνους εξαρτώνται από την καθιέρωση ενός νομισματικού συστήματος που θα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του, το οποίο θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των αγροτών, των εργαζομένων, της βιομηχανίας, και του εμπορίου, και που θα εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση, εμπόριο, σταθερή μέση αγοραστική δύναμη, και θα αποφύγει την υπερβολική επέκταση ή την καταστρεπτική περικοπή των πιστώσεων».
Ο καθηγητής Allen B. Brown, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, είχε υποστηρίξει -όπως είναι λογικό και όπως είχε κάνει σωτήρια για την χώρα του ο δολοφονημένος πρόεδρος Λινκολν αρκετά χρόνια πριν- την εκτύπωση από το κράτος του εθνικού νομίσματος αντί για τον έντοκο μάλιστα δανεισμό του, για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός λαός πληρώνει με ιδρώτα και αίμα τους τόκους και κεφάλαια δανειζόμενος τα χρήματα που του ανήκουν. (Δηλαδή από όταν γεννιέται ένα παιδί χρωστάει στους ιδιώτες τραπεζίτες που τυπώνουν “γεννούν” αντίστοιχα το απαραίτητο χρήμα και μάλιστα έντοκα. Και ακόμα χειρότερα κατά την κρίση τους το αποσύρουν από την αγορά στραγγαλίζοντας την μεθοδευμένα).
Οι τράπεζες είχε πει ο καθηγητής δεν δανείζονται από το κράτος το δημόσιο χρήμα όπως θα όφειλαν, αλλά εκδίδουν εκ του μηδενός παράνομα χρήματα τα οποία στην συνέχεια δανείζουν και μάλιστα έντοκα. Για κάθε δολάριο που οι τραπεζίτες -αντί του κράτους- τυπώνουν και βάζουν στο πιστωτικό σύστημα, δημιουργούν -επίσης χωρίς να τα έχουν και πάλι εκ του μηδενός δηλαδή- αλλά 10 πιστωτικά δολάρια, που τα θεωρούν επίσης δικά τους, απλά και μόνο επειδή αυτοί τα δημιούργησαν -παρακάμπτοντας και το ίδιο το σύνταγμα που την λειτουργία αυτή αναθέτει στο κράτος-, αν και τα πιστωτικά δολάρια στηρίζονται στον ανθρώπινο ιδρώτα και την εργασία και στις παραγωγικές ιδέες που δεν είναι δικιές τους. (Δηλαδή τα δημιουργημένα “τυπωμένα” που χορηγήθηκαν από τους τραπεζίτες και μάλιστα έντοκα αυτά δολάρια πρέπει μετά να εξωφληθούν μαζί με τους τόκους τους από την σκληρή δουλειά του λαού).   Τα σχόλια Allen B. Brown ήταν ένα άμεσο ράπισμα στο Ομοσπονδιακό σύστημα που ήταν μόνο 23 ετών, τότε.
Δηλαδή μέσω ενός φαινομενικά πολύπλοκου αλλά στην πράξη απλού κόλπου: Δημιουργεί (τυπώνει) η ιδιωτική FED αρχικά χρήματα και αντί να τα δανείζεται τυπώνει και δανείζει (απλά διαβάστε τι γράφει επάνω ένα δολάριο για να καταλάβετε ποιος το δημιούργησε και σε ποιόν ανήκει). Τα οποία στην συνέχεια και αυτά τα αρχικά δημιουργημένα οι μετέπειτα τράπεζες που τα δανείζονται έχουν το δικαίωμα με την σειρά τους να δανείζουν δεκαπλάσια από αυτά που δανείζονται από την αρχική δημιουργό FED. Έτσι όλοι οι τραπεζίτες τρώνε και δεν μιλά κανείς. Οι πολιτικοί και ο λαός δεν καταλαβαίνουν την πλεκτάνη που έχει στηθεί εναντίων τους και το άρρωστο σύστημα διαιωνίζεται, γιγαντώνοντας ένα χρέος που ποτέ δεν μπορεί να εξοφλήσει ο λαός όσο σκληρά και αν φορολογείται από τον εισπράκτορα του χρέους την εκεί φοβερή και τρομερή ομοσπονδιακή εφορία IRS η οποία εισπράττει με την σειρά της πολλαπλάσια (λόγο τόκων) τα δολάρια που τύπωσε και έδωσε η επίσης ομοσπονδιακή FED.
Και οι λίγοι ορθά και για το κοινό καλό σκεπτόμενοι που αντιστέκονται στο ν ανήκει το κράτος στην Κεντρική του Τράπεζα και όχι η Κεντρική Τράπεζα στο κράτος, έχουν την τύχη που θα δούμε παρακάτω:
(Όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν με τον πρόγονο της FED) Το 1881 ο τότε αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Γκάρφιλντ έκανε σημαντική ομιλία όπου αποκαλύπτει τα προαναφερόμενα, ότι όταν δηλαδή η έκδοση του χρήματος είναι από λίγους ιδιώτες που δανείζουν το κράτος και τον λαό, ασκούν και πολιτική κατά την βούληση τους και δημιουργούν τις ανόδους και πτώσεις της οικονομίας κατά τα συμφέροντα τους, την φτώχεια και τον πλούτο όποτε και σε όποιους θέλουν, μην αφήνοντας την οικονομία να ορθοποδήσει και να εδραιώσει μια σταθερά ανοδική πορεία.
Μερικές εβδομάδες μετά (2-7-1881) ο πρόεδρος Γκάρφιλντ δολοφονείται
Το ίδιο επαναλήφθηκε αρκετά χρόνια μετά όπου το 1963, επι της εποχής πλέον της σημερινής FED, ο Πρόεδρος John Kennedy αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Να σταματήσει τον κατήφορο του δανεισμού του Αμερικάνικου κράτους των χρημάτων που διανέμονται και αναλογούν στους πολίτες, και να καταργήσει το Ομοσπονδιακό Τραπεζικό Σύστημα FED.  (όπως είχε κατορθώσει επιτυχώς ο πρόεδρος Jackson 1835 με τον πρόγονο της FED)
Έτσι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή στην κυβέρνηση του, να αποκαταστήσει ξανά την συνταγματική τάξη για τον έλεγχο της έκδοσης του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο θα επέστρεφε ξανά στο κράτος όπου ανήκει και μαζί ο έλεγχος και η διακυβέρνηση της χώρας, όπως είχε κάνει και κατά το παρελθόν ο πρόεδρος Λινκολν. Ο Πρόεδρος Kennedy ήταν νεκρός τρεις εβδομάδες αργότερα.
Όταν ο επόμενος Πρόεδρος Lyndon Johnson ανέλαβε τα καθήκοντά του, ακύρωσε αμέσως το διάταγμα Kennedy και οι Ρότσιλντ – Ροκφέλερ κέρδισαν έναν ακόμα πόλεμο κατά της αμερικάνικης ελευθερίας και της ανθρωπότητας ολόκληρης.
Και όλα αυτά δηλαδή στην χώρα που διαφημίζει την ελευθερία της αλλά κρύβει επιμελώς ότι η ελευθερία αυτή βρίσκεται κάτω από την σκλαβιά των τραπεζιτών της.
Περισσότερο από το 50% των μετοχών της Federal Reserve Bank ανήκαν στις μεγάλες τράπεζες της νέας Υόρκης, η National City Bank του Ροκφέλερ, η National Bank of Commerce, η First National Bank, η Chase National Bank, και η Marine National Bank. Όταν η National City Bank του Ροκφέλερ συγχωνευθηκε με την J.P. Morgan – First National Bank το 1955, ο όμιλος Ροκφέλερ ελέγχε το 22% των μετοχών της Federal Reserve Bank of New York.
Οι βασικοί μέτοχοι της Federal Reserve Bank είναι:
  1. Οι Τράπεζες Rothchild του Λονδίνου και του Βερολίνου. Οι ναυαρχίδες του συστήματος.
    Ο πατριάρχης το συστήματος βαρόνος M. A. Rothschild είχε πει: «Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους».
  2. Η επενδυτική Τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού, (Lazard Brothers Bank ) που ανήκει στο σύστημα Rothchild. Ιδρύθηκε το 1848, και μέχρι το 2005 ήταν ιδιωτική εταιρεία.
  3. Οι Τράπεζες Warburg Bank του Αμβούργου και του Άμστερνταμ, που και αυτές ανήκουν στο σύστημα Rothchild. Οι τραπεζική δραστηριότητα της εβραϊκής οικογένειας Warburg ξεκίνησε με την ίδρυση της M.M. Warburg & Company, το 1798 . Οι αδελφοι Max και Sidney Warburg, ήταν οικονομικοί υποστηρικτές του Χίτλερ από το 1929. Από το ημερολόγιο του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο William Dodd, γνωρίζουμε ότι συναντήθηκαν το 1933 με τον καγκελάριο πια Χίτλερ και έκλεισαν «δουλειές» ο Henry Mann της National City Bank ,ο Winthrop W. Aldrich της Chase. Bank και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Rockefeller, Ivy Lee. (Ακούσατε ποτέ την Wall Street να καταγγέλλει το «Ολοκαύτωμα» των ομοθρήσκων και ομοεθνών τους, και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως;). Ο Paul Moritz Warburg, που διορίστηκε από τον πρόεδρο Wilson στο πρώτο συμβούλιο της ομοσπονδιακής τράπεζας (1913-1918), εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1902 και μπήκε συνεταίρος στην Kuhn, Loeb & Company όπου εργαζόταν σαν στέλεχος ο κουνιάδος της γυναίκας του, ο Jacob Schiff, ο οποίος αργότερα χρηματοδότησε με 20 εκατ. δολ, τον Τρότσκι, για να φέρει εις πέρας την επανάσταση των μπολσεβίκων. Ο Paul Moritz Warburg ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανάγκης δημιουργίας της Federal Reserve. Ο Paul Moritz Warburg τοποθετήθηκε διευθυντής στο πρώτο συμβούλιο του περίφημου Council on Foreign Relations κατά την ίδρυση του,το 1921.
  4. Η «Israel Moses Seif Bank» της Ιταλίας
  5. Η Lehman Brothers Bank της Νέας Υόρκης, του συστήματος Ρότσιλντ (που χρεοκόπησε). Ο Henry Lehman, Εβραίος μετανάστης από τη Γερμανία εγκαταστάθηκε στο Montgomery της Alabama το 1844 και άνοιξε ένα μπακαλικάκι. Έξι χρόνια μετά ήρθαν κοντά του τα αδέλφια Emanuel και Mayer και έτσι δημιουργήθηκαν οι Lehman Brothers που ασχολήθηκαν με το βαμβάκι. Το 1858 ανοιξαν υποκατάστημα στη νέα Υόρκη, τους γνώρισαν οι Ρότσιλντ που προστάτευαν όλους τους Γερμανοεβραίους, και τους έκαναν τραπεζίτες.
  6. Η «Kuhn-Loeb bank» της Νέας Υόρκης
  7. Η « New York Chase Manhattan Bank» των Ροκφέλερ, που ελέγχει τις άλλες 11 περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.
  8. Η «Goldman-Sachs» της Νέας Υόρκης.
    Λίγοι Εβραίοι Τραπεζίτες, οι Lehman, Goldman, Sachs, Kuhn, Loeb, Rockefeller, Max, Sidney και Paul Warburg, Jacob Schiff, Henry Mann, Rothchild είναι αυτοί που σπέρνουν την καταστροφή, τον όλεθρο και τον πόλεμο, που ρουφάνε καθημερινά το αίμα των ανθρώπων για τους τόκους. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζον Κένεντι.
    Αυτοί προκάλεσαν, την κρίση που θα πληρώσουμε όλοι μας.
    Η μόνη λύση είναι εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει ο πρόεδρος Κένεντι. Το εκδοτικό προνόμιο στο κράτος. Έκδοση νομίσματος, με κανόνες, και όχι δανεισμός για την κάλυψη του δημοσίου ελλείμματος.
    Τέρμα στην ασυδοσία των τραπεζιτών. Ο έλεγχος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, πρέπει να περάσει στα κοινοβούλια. Τέρμα το «ποίημα» η για την δήθεν ανεξαρτησία της. Θυγατρική του συστήματος Ρότσιλντ –Ροκφέλερ είναι.
Και επιπλέον κρυμμένοι πίσω από το παραπλανητικό τους όνομα, έβαλαν την εταιρεία τους στο απρόβλητο, και έτσι αυτοί που απομυζούν μια τεράστια ένωση πολιτειών όπως τις ΗΠΑ φορολογούν και δεν φορολογούνται.
Οι φόροι βλέπεις είναι για μας τα κορόιδα, για να εισπράττει το κράτος χρήματα για τους ξένους δανειστές μας και από πάνω να είμαστε ακόμα πιο χρεωμένοι, όσο δυσβάστακτοι και αν είναι αυτοί οι φόροι.
Δημιουργούν ουσιαστικά χρήμα τυπώνοντας χαρτιά (χαρτονομίσματα, ομόλογα, κ.τ.λ.) τα οποία δανείζουν το κράτος και τον πολίτη φορτώνοντας τον με χρέος και υποχρέωση πληρωμής τόκων εν τη γένεση του. Με απλά λόγια σαν να είναι ο τυπογράφος σου δανειστής σου με χρήματα το οποία τύπωσε ο ίδιος και εσύ απλά το κορόιδο που τα παίρνεις και μάλιστα έντοκα και τα νομιμοποιείς. Και έτσι με το απλό αυτό κόλπο βρίσκονται “αυτοί” πάντα από πάνω μια και το χρήμα που έπρεπε να δημιουργεί (τυπώνει) το κράτος -όπως οφείλει- για να καλύψει την ανάπτυξη και την αύξηση των γεννήσεων που δημιουργούν την ανάγκη για περισσότερο εν κυκλοφορία χρήμα, το δανείζετε ουσιαστικά από τον τυπογράφο που προαναφέραμε. (Το ίδιο κόλπο έκαναν και σε άλλα κράτη και όποιοι πολιτικοί αρνήθηκαν τον έλεγχο του χρήματος -και κατ επέκταση του κράτους τους, τιμωρήθηκαν και εκτελέσθηκαν σαν προδότες η εχθροί του λαού)
Οι περισσότεροι αμερικανοί πρόεδροι που αγωνίστηκαν ν΄ αναλάβει πλέον η κυβέρνηση της Αμερικής -όπως οφείλει- την διαχείριση του νομίσματος της, να το εκδίδει η ίδια ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ FED ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΗΜΟΙΟΥΡΓΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, κρατώντας όμηρους στις διαθέσεις της, όλες της κυβερνήσεις του κόσμου. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ.!!!
Μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν ικανοί άνθρωποι να βάλουν στην θέση της αυτή τη λερναία ύδρα που έχει ρίζες και κεφαλή στα μεγαλύτερα κράτη, αφήνοντας να δουλεύουν ανενόχλητοι.
«Το κρίσιμο ερώτημα, είναι γιατί δεν έχασαν όλα τα χρήματά τους, οι Ροκφέλερ, οι Ρότσιλντ, ο Σόρος, ο Μπάφετ, και τα άλλα παιδιά της «παρέας» ενώ ο απλός κόσμος χάνει αποταμιεύσεις, δουλειά, οικογένεια, ακόμα και το σπίτι του;…
…700 δις ο Πόλσον και 600 ο Γκάιθνερ, μας κάνουν 1,3 τρις που θα δανείσουν οι ιδιοκτήτες της FED Ρότσιλντ –Ροκφέλερ στο αμερικανικό δημόσιο. Μόνο από αυτό, θα κερδίσουν 75 δις δολάρια σε τόκους. Ζεστό χρήμα. Έτσι θα αγοράσουν φθηνά τους κατεστραμμένους και θα βγουν από την κρίση πιο ισχυροί…»
Η FED τυπώνει χρήμα και δανείζει το αμερικανικό κράτος σαν να βγάζει απλές φωτοτυπίες αφού δεν έχει να πληρώσει κανένα μια και φρόντισαν οι σχεδιαστές του όλου κόλπου να αποδεσμεύσουν την κυκλοφορία του δολαρίου από τα διαθέσιμα τους σε χρυσό καθώς και να δανείζουν το κράτος οι ιδιωτικές τράπεζες που τυπώνουν το χρήμα. Και δεν δανείζουν μόνο την καταχρεωμένη Αμερική αλλά και όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου.
Ο κόσμος βαθιά νυχτωμένος δεν καταλαβαίνει τίποτα μια και όλα είναι καλά κρυμμένα από βαρύγδουπους τίτλους: Federal Reserve Bank νομίζοντας ότι πρόκειται για κρατικών συμφερόντων οργανισμούς και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ όπως και είναι.
Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτή η ατέλειωτη κατρακύλα που μας έχουν ρίξει οι διεθνείς τραπεζίτες να ξυπνήσει κάποτε ο κόσμος και να συνεχίσει αυτό που άρχισε ο Ο Πρόεδρος Kennedy.
Ο Ναπολέων είπε: «Όταν μια χώρα είναι εξαρτημένη για το χρήμα στους τραπεζίτες, αυτοί και όχι οι ηγέτες της κυβερνήσεως ελέγχουν το έθνος».
Υπεύθυνοι της καταλήστευσης του παγκόσμιου πλούτου μέσω των οικονομικών κρίσεων στις οποίες οδηγούν κυβερνήσεις και λαούς, είναι:
1. Rothschild Banks of London and Berlin.
  1. Lazard Brothers Banks of Paris.
  2. Israel Moses Seif Banks of Italy.
  3. Warburg Bank of Hamburg and Amster­dam.
  4. Lehman Brothers of NY.
  5. Kuhn, Loeb Bank of NY (Now Shearson American Express).
  6. Goldman, Sachs of NY.
  7. National Bank of Commerce NY/Morgan Guaranty Trust (J. P. Morgan Bank – Equitable Life – Levi P. Morton are principal sharehold­ers).
  8. Hanover Trust of NY (William and David Rockefeller & Chase National Bank NY are principal shareholders) Είναι οι κυριότερος μέτοχος της FED
Χρονολογίες Ιδρύσεως των Εβραϊκών Τραπεζών :
1791-1811: Rothschilds’First Bank of the United States.
1816-1836: Rothschild’s’ Second Bank of the United States.
1837-1862: Free Banking Era – no formal Central Bank through the ef­forts of President Andrew Jackson.
1862-1913: System of National Banks through the efforts of President Andrew Jack­son.
1913- Έτος ιδρύσεως της Federal Reserve Bank. Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της (FED) είναι οι Rothschild’s του Λονδίνου με 57% των μετοχών που δεν είναι εμπορεύσιμοι στο χρηματιστήριο.(αποκλειστικό προνόμιο)
Τον Μάιο 1933 ο γερουσιαστής Louis T Mc-Fadden έθεσε θέμα καθαιρέσεως της (FED). Μετά όμως από μια εκστρατεία σπιλώσεως του Louis T Mc-Fadden αυτός βρέθηκε δηλητηριασμένος τρία χρόνια αργότερα. Οι ίδιοι δολοφόνησαν τους προέδρους: Αβραάμ Λίνκον και Τζόν Κέννεντυ γιατί θέλησαν να καταργήσουν τα προνόμια τους.
Η κεφαλή της σύγχρονης «Λερναίας Υδρας «Το απατηλό όνομα της είναι Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεματικού (Federal Reserve Bank) γνωστή και σαν “FED” από τα αρχικά της.
Όλοι την θεωρούν ως Κρατική Εκδοτική Τράπεζα των ΗΠΑ. Έτσι πίστευα κι’ εγώ λίγα χρόνια πριν. Όμως λάθος! Η πραγματικότης είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη Εβραϊκή Τράπεζα του κόσμου, που προάγει -σαν παγκόσμια καρδιά- την νομισματική κερδοσκοπία του χρήματος μέσω του δολαρίου που κατα βούληση τυπώνει.
Woodrow Wilson
Το έτος 1913, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εκλέχθηκε ο Woodrow Wilson. Προ της εκλογής του χρειάσθηκε οικονομική υποστήριξη για την διεξαγωγή της προεκλογικής του εκστρατείας. Αυτός συμφώνησε αν και απρόθυμα, ότι αν τον υποστήριζαν στον προεκλογικό του αγώνα και εκλέγετο θα υπέγραφε την Πράξη για την ίδρυση της Federal Reserve Bank. [Βλέπουμε λοιπόν πως εκβιάζονται οι διεφθαρμένοι δημοκρατικοί ηγέτες από το οικονομικό κατεστημένο όλες τις εποχές και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας για να εκλεγούν αναλώμασι των λαών]
Τον Δεκέμβριο 1913 όταν πολλά μέλη του Κογκρέσου έλλειπαν στις πατρίδες των για τα Χριστούγεννα, πέρασε βιαστικά η Πράξη για την Federal Reserve και υπεγράφη αργότερα από τον Πρόεδρο Wilson. Ο Wilson παραδέχθηκε βραδύτερον με τύψεις όταν αναφέρετο στην Federal Reserve.
“Εχω εν αγνοία μου γκρεμίσει την χώρα μου”
Andrew Jackson
Ο Jackson είπε όταν μιλούσε στους τραπεζίτες :
“Είσαστε μιά φωλιά βρυκολάκων και κλεπτών. Σκοπεύω να σας ξερριζώσω και με την βοήθεια του αιώνιου Θεού θα σας ξεριζώσω”
Devvy Kidd.
Ναί καλά το διαβάζετε, η Fed φτιάχνει κυρίως χάρτινο χρήμα με τα κομπιούτερς, ή πληρώνει το Θησαυροφυλάκιο ένα μικρό φιλοδώρημα για την εκτύπωση του χρήματος. Αυτό λοιπόν το χρήμα το δανείζει με υψηλό τόκο στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, Με τους φόρους μας πληρώνουμε σ’ αυτούς τόκο για τα δάνεια προς την κυβέρνηση μας τα οποία ουσιαστικά δεν κοστίζουν τίποτα στην Fed για να φτιάξει το χρήμα.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΗΝ FED ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΦΕΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΡΙΞΑΝΕ.
ΟΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…
Το Αστρονομικό Χρέος
Μέχρι τις 6 Μαρτίου 2006, το εθνικό χρέος ανέρχεται σε 8,2 (οκτώ κόμμα δύο) τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι έχουν πληρώσει στην Fed το ποσόν των $ 173,87ό5,979,369.66 (Εκατόν Εβδομήντα Τέσσερα περίπου Δισεκατομμύρια δολάρια) γιά τόκο του χρέους μόλις πέντε μήνών, ήτοι από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006. Ούτε ο χειρότερος απατεώνας δεν θα μπορούσε να σκαρώσει μια τέτοια τερατώδη σε ευρηματικότητα και μέγεθος απάτη σε βάρος τόσο πολλών για τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια από τόσο λίγους.
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
HENRY FORD: Ο Βασιλιάς της Αυτοκινητοβιομηχανίας
Ο Henry Ford πριν από 80 τουλάχιστον χρόνια είπε: “Αν ο λαός αυτού του έθνους αντιληφθεί το τραπεζικό και χρηματηστηριακό μας σύστημα, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν από αύριο το πρωί”. Αυτά έλεγε ο Χένρυ Φορντ γι’ αυτό οι «εκλεκτοί» τον κατηγόρησαν ως χιτλερικό και οι τραπεζίτες τελικά τον χρεοκόπησαν και συνέχισαν να κρατούν τον αμερικανικό λαό κοιμισμένο.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΙΣ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ
Και δυστυχώς ακόμη και σήμερον ο Αμερικανικός λαός -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΑΛΩΣΤΕ- έχει πλήρη άγνοια.
Στα 100 χρόνια της υπάρξεως της η Federal Reserve Bank ποτέ δεν υπέστη έλεγχο και ποτέ δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος για τα δισεκατομμύρια δολάρια που ληστεύει από τους Αμερικανούς φορολογουμένους. Ουσιαστικά βγάζουν όσα θέλουν. Σύμφωνα με τα αρχεία του Κογκρέσου η Αμερικανική Κυβέρνηση δύναται να εξαγοράσει και πάλι την Fed αντί $ 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή το ήμισυ του ποσού που πληρώνουν σ’ αυτήν ημερησίως. Τώρα είναι όμως αργά, διότι το σύστημα έχει πλήρως διαβρωθεί από τον Σιωνισμό και τον Εβραϊσμό. Έχουμε λένε το πιο βλακώδες σύστημα ή τους πιο διεφθαρμένους ηγέτες στον κόσμο ή και τα δύο.
Ας δούμε όμως τι λέει το Αμερικανικό Σύνταγμα για το θέμα:
Αρθρον 1ον, Τμήμα 8: “Το Κογκρέσο θα έχει την εξουσία ….να εκδίδει το χρήμα σε αξίες….” Πουθενά σ’ αυτό το άρθρο το Κογκρέσο δεν παραχωρεί την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον, και πολύ περισσότερο σε μια ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών. Αρα η Fed είναι εκτός των άλλων και αντισυνταγματική.
John F. Kennedy : Πλήρωσε με την Ζωή του
Ο John F. Kennedy αντελήφθη πόσο καταστρεπτική ήτο για την χώρα και τον λαό αυτή η Τράπεζα και δεν δίστασε να έλθει σε σύγκρουση μαζί της, γεγονός που του στοίχισε την ζωή.
ΕΚ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΛΟΣ ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ –ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΥΚΡΙΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ…
Τα παρακάτω βίντεο εξηγούν αρκετά καλά ποιά είναι η FED:
FED: Πήρε τον χρυσό της Αμερικής
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 1929-1933
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ
Πώς προκάλεσε η FED την Αμερικάνικη κρίση του 1929-1933 που επεκτάθηκε –όπως και κάθε Αμερικάνικη κρίση- σε παγκόσμια οικονομική καταστροφή πλήττοντας όλες τις χώρες του κόσμου.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι η μακρινή και μικρή για την Αμερική Ελλάδα έφτασε στο σημείο να κλείσει το χρηματιστήριο της για 15 μήνες το 1931 και να χαθούν τεράστιες περιουσίες, να κλείσουν επιχειρήσεις, να επεκταθεί η φτώχεια και η ανεργία και στο τέλος μετά από μεγάλη υποτίμηση να πάει στο σύνολο όλη τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Αυτό που κάνουν και τώρα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.
Το θέμα είναι πόσο βαθιά στην κρίση θέλουν να μας ρίξουν.
Έτσι λοιπόν όπως πολύ συχνά είχαν κάνει και πριν
Οι Αργυραμοιβοί αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα για να συντρίψουν την Αμερικανική οικονομία.
Η FED ξεκίνησε να πλημμυρίζει την χώρα με χρήματα.
Αύξησαν το διαθέσιμη ποσότητα χρήματος κατά 62% κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.
Το χρήμα ήταν άφθονο.
Για το λόγο αυτό ήταν γνωστή η περίοδος αυτή σαν «το ζωηρό 20»
Πριν το θάνατο του το 1919, ο πρώην πρόεδρος Τέντυ Ρούζβελτ
Προειδοποίησε τον Αμερικανικό λαό για το τι συνέβαινε.
Όπως αναφέρθηκε τις 27 Μαρτίου του 1922 στην έκδοση της New York Times, ο πρόεδρος Ρούζβελτ δήλωσε:
«ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΝΤΑΡ ΟΙΛ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΔΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».

Μόλις μια μέρα πριν, στην εφημερίδα «New York Times”, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζών Χαιλαντ μνημόνευσε τον Ρούζβελτ και αναθεμάτισε εκείνους που ο ίδιος είδε ότι ήθελαν να πάρουν τον έλεγχο της Αμερικής, στον πολιτικό μηχανισμό και στον τύπο:
Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Τζών Χάϊλαντ μνημόνευσε τον Ρούζεβελτ και αναθεμάτισε εκείνους που ο ίδιος είδε ότι ήθελαν να πάρουν τον έλεγχο της Αμερικής, στον πολιτικό μηχανισμό και στον τύπο:
“Η προειδοποίηση του Θεόδωρου Ρούζεβελτ έχει διαχρονικότητα μέχρι σήμερα, όσον αφορά την αληθινή απειλή της Δημοκρατίας μας, την αόρατη δηλαδή κυβέρνηση η οποία σαν ένα γιγαντιαίο χταπόδι, απλώνει τα πλοκάμια της πάνω στην πόλη μας, στις πολιτείες μας και τελικά σε όλο το έθνος μας….
Αρπάζει στα μακριά και δυνατά πλοκάμια της την εκτελεστική εξουσία, τα νομοθετικά μας όργανα, τα σχολεία μας, τα δικαστήρια μας, τις εφημερίδες και κάθε υπηρεσία η οποία έχει δημιουργηθεί για την προστασία των πολιτών….
Για να αποφύγω τις γενικολογίες, αφήστε με να πω ότι η κεφαλή αυτού του χταποδιού είναι η οικογένεια Ροκφέλλερ με τη Στάνταρ Όϊλ και μια μικρή ομάδα παντοδύναμων τραπεζικών οίκων γνωστοί σε εμάς ως Διεθνείς Τραπεζίτες.
Ο στενός αυτός κύκλος παντοδύναμων Διεθνών Τραπεζιτών στην πραγματικότητα διευθύνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ εξυπηρετώντας τα δικά τους ατομικά συμφέροντα.
Με πρακτικό τρόπο ελέγχουν και τα δύο κόμματα, σχεδιάζουν το πολιτικό πρόγραμμα τους, πατρονάρουν πολιτικούς αρχηγούς, χρησιμοποιούν τους ηγέτες των ιδιωτικών οργανισμών, και χρησιμοποιούν κάθε μέσο ώστε να διορίσουν σε υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις υποψηφίους που θα υπακούουν στις προσταγές τους, όταν πρόκειται για διεφθαρμένες μεγάλες δουλειές….
Αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες και οι Ροκφέλλερ με την Στάνταρ Όϊλ ελέγχουν την πλειονότητα των εφημερίδων και των περιοδικών στην χώρα αυτή”.
Γιατί ο κόσμος δεν άκουσε αυτές τις δυνατές προειδοποιήσεις, ώστε να αποτρέψει το Κογκρέσο να περάσει τον Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Νόμο του 1913;
Γιατί θυμηθείτε ήταν η δεκαετία του 1920 (του ζωηρού 20):
Μια σταθερή αύξηση στα δάνεια των τραπεζών συνέβαλε σε μια αυξανόμενη αγορά (που στηρίζονταν σε ψεύτικα και δανεικά πόδια).
Με άλλα λόγια όπως συμβαίνει και σήμερα, σε καιρούς ευημερίας, κανείς δεν θέλει να προβληματίζεται πάνω σε οικονομικά θέματα βλέποντας ενδεχόμενους κινδύνους, αλλά όλοι μιλούν για την ανάπτυξη και το ευοίωνο μέλλον, συντονιζόμενοι από τα ΜΜΕ που πάντα δείχνουν τον δρόμο.
(Μήπως αυτά ακριβώς δεν έγιναν και στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2010;
ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΣΤΗΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;)
Συνέχεια της ιστορίας:
Οι δουλειές επεκτάθηκαν, έγιναν δυνατές μέσω πιστώσεων.
Οι τράπεζες οδήγησαν τις επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο και το ενδιαφέρον του κόσμου σ αυτό πάντα με την χρήση των ΜΜΕ που εκθείαζαν την δυναμική των επιχειρήσεων και την δυνατότητα του κόσμου να συμμετέχει σ' αυτές μέσω του χρηματιστηρίου και της αγοράς των μετοχών τους.
Αυτό όμως που δεν γνώριζε ο κόσμος είναι ότι όταν θα τραβούσαν το χαλί κλείνοντας τις ροές τους χρήματος αυτό όλο το τεράστιο οικοδόμημα, -που στηριζόταν στα δανεικά χρήματα των ιδιωτικών τραπεζών που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα υπόγεια συμφέροντα-, θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος.
Η κερδοσκοπία στο ραγδαία αυξανόμενο χρηματιστήριο έγινε ασυγκράτητη. (δείτε τις ομοιότητες με την κρίση του 1999!).
Παρ όλο που όλα παρουσιάζονταν ρόδινα, ήταν ένα κάστρο φτιαγμένο στην άμμο.
Όταν όλα βρίσκονταν σε ετοιμότητα, τον Απρίλιο του 1929, ο Πωλ Γουόρμπουργκ, ο πατέρας της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τράπεζας, έστειλε ένα μυστικό σύμβουλο και προειδοποίησε τους φίλους του ότι ερχόταν μια σίγουρη χρεοκοπία και εθνική οικονομική κρίση.
Τον Αύγουστο του 1929, η FED ξεκίνησε να στενεύει τα χρήματα που βρίσκονταν στη κυκλοφορία.
(βλέπετε μήπως γιατί στις μέρες μας εν έτει 2010 όλες μα όλες οι αποφάσεις συντελούν στην εξαφάνιση του κυκλοφορούν χρήματος; Οι τράπεζες δεν μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους τους παρόλο που έχουν κέρδη, αντιθέτως με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αφαιρούν τα κυκλοφορούν χρήματα από την αγορά αυξάνοντας τα αποθεματικά τους, οδηγώντας τον Ελληνικό λαό στην ίδια οικονομική κρίση που οδηγήθηκε ο Αμερικανικός το 1929-1933 και κατ επέκταση τότε και ο Ελληνικός το 1931 με την τεράστια τότε οικονομική καταστροφή που βρήκε την Ελλάδα και έφτασε μέχρι το 15μηνο κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Μήπως επαναλαμβάνεται σήμερα ακριβώς το ίδιο κόλπο; Η Κεντρική τράπεζα Ελλάδος (ΚτΕ) που είπατε ότι είναι; Ποιος είναι ο ρόλος της; Για ποιανού τα συμφέροντα εργάζεται; Ποιος ορίζει την αύξηση του αποθεματικού των τραπεζών και την αφαίρεση του κυκλοφορούν χρήματος από την αγορά; Όπως αφαιρούμε το οξυγόνο από το περιβάλλον στο ποίο ζούμε;)
Δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι στις βιογραφίες όλων των γιγάντων της Γουολ Στρίτ εκείνη την εποχή: του Τζον Ντ. Ροκφέλλερ, του Τζ. Π. Μοργκαν, του Μπέρναρ Μπαρούχ κ.τ.λ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΙΑΖΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΧΡΥΣΟ.
(Προσέξετε που ήταν η τιμή του χρυσού όταν έσκασε η φούσκα του Ελληνικού χρηματιστηρίου το 1999 –που οι ίδιοι διοργάνωσαν με τις αναβαθμίσεις και εκθέσεις τους- και που είναι σήμερα. Αυτό επίσης λέει πολλά.)
Στις 24 Οκτωβρίου του 1929, οι μεγάλοι τραπεζίτες της Νέας Υόρκης, ζήτησαν να τους επιστρέψουν πίσω τα δάνεια, μέσα σε 24 ώρες. (24 HOUR BROKER CALL LOANS)
Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι τόσο οι χρηματιστές όσο και οι πελάτες τους έπρεπε να βρουν αγοραστές για να πουλήσουν τα αποθέματα τους σε μετοχές (χαρτοφυλάκια) για να επιστρέψουν άμεσα και όλοι μαζί στις τράπεζες, τα χρήματα που κινούσαν την οικονομία, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο τους.
(Δεν έγινε το ίδιο ακριβώς στις μέρες μας; Είναι άραγε σύμπτωση η διοργάνωση του από τις ίδιες ξένες τράπεζες που μας φούσκωσαν και μας δάνεισαν; Π.χ. Morgan Stanley κ.α. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τι είπατε ότι κάνανε; Πού ήταν όλες οι υπεύθυνες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Δεν γνωρίζανε μήπως ιστορία του Ελληνικού και ξένου χρηματιστηρίου –μια και το κόλπο αυτό έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και διεθνώς και μάλιστα με τους ίδιους πάντα διοργανωτές)
Έτσι έπρεπε να ρευστοποιηθούν άμεσα –πράγμα αδύνατο- όλες οι κινητές αξίες για να επιστρέψουν τα δανεικά χρήματα, πράγμα που προκαλεί όπως είναι φυσικό τον πανικό και την κατάρρευση της οικονομίας, του χρηματιστηρίου, την στάση κάθε παραγωγικής και εμπορικής διαδικασίας, την ασφυξία και τον στραγγαλισμό της αγοράς.(Οι ομοιότητες στις μέρες μας είναι προφανείς και στους πλέον αδαείς).
Έτσι ο κόσμος αγνοώντας το συντονισμένο σχέδιο, έπεσε στην παγίδα προσπαθώντας αρχικά να πουλήσει τις μετοχές του σε οποιαδήποτε τιμή προκειμένου να βρει χρήματα, μια και δεν μπορεί να πουλήσει με μιας τα εμπορεύματα του η να πουλήσει κάποιος την ακίνητη περιουσία του.
Σαν αποτέλεσμα η αγορά κατέρρευσε αρχής γενομένης του χρηματιστηρίου αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή της οικονομικής καταστροφής που εξαπλώνεται άμεσα σ όλους τους τομείς της οικονομίας, παραλύοντας και διαλύοντας τα πάντα.
Στο χρηματιστήριο η αγορά κατέρρευσε και η ημέρα αυτή έγινε γνωστή ως η «Μαύρη Πέμπτη».
Ο βουλευτής του Κογκρέσου Λούις Μακ Φάντεν, διευθυντής της Επιτροπής Σπιτιών, τραπεζικών εργασιών και του νομίσματος από το 1920 ως το 1931, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις κατηγόρησε την FED και τους διεθνείς τραπεζίτες που ενορχήστρωσαν την συντονισμένη αυτή κίνηση η οποία οδήγησε στην κρίση που έμελλε να γίνει και τότε όπως και τώρα διεθνής.
(Οι τότε αρχές ας πούμε ότι πιάστηκαν στον ύπνο, οι τωρινές όμως δεν δικαιολογούνται όταν συμβαίνουν τα ίδια ακριβώς πράγματα και με τους ίδιους ακριβώς διοργανωτές, με τις ίδιες ακριβώς συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες. Και δεν πάει το μυαλό μας στην κυβέρνηση αλλά στις υπεύθυνες κρατικές δημόσιες υπηρεσίες όπου είναι υπεύθυνες, παρακολουθούν την δράση των ξένων στην Ελλάδα , αδειοδοτούν και ελέγχουν τις Ελληνικές τράπεζες και το χρηματιστήριο στην κάθε τους κίνηση. Μήπως αντίθετα διευκόλυναν το παιχνίδι των ξένων με κινήσεις όπως αυτή της δημιουργίας των παραγώγων –που στην πράξη δίνει την δυνατότητα σ αυτόν που κινεί την αγορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω να βγάζει χρήματα ακόμα και από την πτώση, αρκεί να την προβλέψει ή ακόμα καλύτερα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ-).
«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΚΡΙΣΗ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΝΑΔΥΘΟΥΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ».
Ο κ. Λούις Μακ Φάντεν τους κατηγόρησε ανοικτά ότι προκαλούν την κρίση με τις μεθοδεύσεις τους που έφθαναν μέχρι και να κλέψουν ακόμα και τα αποθέματα σε χρυσό της Αμερικής, απογυμνώνοντας και αποδυναμώνοντας την χώρα και τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα.
Και τι έκανε η FED;
Αντί να κινηθεί ώστε να βοηθήσει την οικονομία να λειτουργήσει, μειώνοντας γρήγορα τα επιτόκια ώστε να κινηθεί η οικονομία, Η FED ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
Μεταξύ του 1929 και του 1933, η FED μείωσε το απόθεμα χρήματος κατά 33% περισσότερο.
Παρ όλο που οι περισσότεροι Αμερικανοί (και ασφαλώς οι υπόλοιποι πολίτες ολόκληρου του κόσμου) δεν έχουν ποτέ ακούσει το γεγονός ότι η FED ήταν η αιτία της κρίσης, αυτό είναι ευρέως γνωστό στους οικονομολόγους και έχει γραφτεί σε αρκετά βιβλία μέχρι σήμερα.
Ο Μίλτον Φρίντμαν, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομίας, επανέλαβε το ίδιο πράγμα σε μια εθνική δημόσια συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 1996:
«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) των ΗΠΑ αναμφισβήτητα δημιούργησε τη μεγάλη οικονομική κρίση μειώνοντας το ποσό του χρήματος στην κυκλοφορία, κατά 1/3 από το 1929 μέχρι το 1933».
Αλλά τα χρήματα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν εξαφανίστηκαν απλά από την αγορά, αλλά πέρασαν στα χέρια αυτών που είχαν δημιουργήσει την κρίση όπως ακριβώς και πριν και είχαν αγοράσει χρυσό, ο οποίος χρησιμοποιείται, πάντα σαν μια ασφαλής επένδυση για να διαφυλάξει κάποιος τα χρήματα του σε μια οικονομική κρίση.
Ολόκληρο το βιντεο είναι εδώ http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=1196961079151878998&hl=el&fs=true