29 Δεκ 2017

Επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απελευθερώνεται, η επέκταση και ολοκλήρωση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η ολοκλήρωση του έργου αποτελούσε προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής, με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, να θέτει το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών σε σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Ο αντιπεριφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη δήλωσε: «Το έργο αποτελεί βασική ανάγκη για τη βόρεια Αθήνα και πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ολοκλήρωσή του πρόκειται να τερματίσει την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας και να μειώσει διάσπαρτους κυκλοφοριακούς φόρτους ανακουφίζοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές όπως το Μαρούσι, το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τη Μεταμόρφωση, την Λυκόβρυση και την Πεύκη».
Αναφερόμενος στη στάση του Χρ. Σπιρτζη επί του αιτήματος της περιφερειακής Αρχής, έκανε λόγο για «ευήκοα ώτα» και υποσχέθηκε «στενή παρακολούθηση του έργου, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις».