23 Δεκ 2017

Τουρκική εφημερίδα έβγαλε τον Τσίπρα «οθωμανικής καταγωγής»

«Οθωμανικής καταγωγής» είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με αυτά τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατάγεται από την ανατολική Θράκη από όπου οι παππούδες του μετοίκησαν στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών βάσει της συνθήκης της Λοζάνης.
Μάλιστα επικαλούνται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Hudut Gazetesi της Αδριανούπολης της ανατολικής Θράκης, σύμφωνα με την οποία οι παππούδες του Τσίπρα κατοικούσαν στην κωμόπολη της ανατολικής Θράκης, Babaeski, της επαρχίας Kırklareli. Το Kırklareli δεν είναι άλλη από την γνωστή πόλη της ανατολικής Θράκης, Σαράντα Εκκλησιές, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσε πυκνός ελληνορθόδοξος πληθυσμός που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με αντίξοες συνθήκες τις πατρογονικές του εστίες.
Ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας της Αδριανούπολης, Nevzat Çolak, αποκαλύπτει ότι στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010 ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας και τότε αρχηγός του Σύριζα, επισκέφτηκε την Αδριανούπολη και είχε ενδιαφερθεί να βρει το πατρογονικό του σπίτι στο Μπαμπάεσκί, ενώ αναζητούσε πληροφορίες για την ελληνική κοινότητα της πόλης όπου κατοικούσαν οι πρόγονοι του.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τότε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, εκμυστηρευτεί στον Τούρκο δημοσιογράφο της Hudut Gazetesi πως αισθάνεται πως είναι ανατολικοθρακιώτης και πως η δεύτερη του πατρίδα νοιώθει πως είναι το Μπαμπαεσκί στην ανατολική Θράκη, που είναι και η πατρογονική εστία των παππούδων του.
Τι άλλο θα μάθουμε από τους… γείτονες!
nikosxeiladakis.gr