14 Δεκ 2017

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκαστο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει να στέλνει αντιπροσώπους ικανούς και άξιους. Κυρίως όμως, υποτίθεται ότι εκείνοι που εκλέγονται ευρωβουλευτές αγωνίζονται για τα δίκαια και τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα, τα οποία μάλιστα έρχονται να αντιτεθούν και στα εθνικά τους δίκαια. Εκτός και εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι…
Μία τέτοια ντροπιαστική περίπτωση είδαμε μόλις χθες. Ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), παρέμεινε καθιστός στη θέση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βράβευε την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας με το βραβείο Ζαχάρωφ. Είναι ο ίδιος ευρωβουλευτής που παλεύει να μην απομονωθεί το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, παρά τους εκατοντάδες θανάτους αντιφρονούντων, τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων και την εξορία δικαστικών λειτουργών.
Την ίδια ημέρα μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη έκτακτη διάσκεψη του Ισλαμικού Οργανισμού Συνεργασίας, με αφορμή την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι 56 χωρών και δύο «ειδικοί» προσκεκλημένοι. Ο ένας ήταν ο Νικολάς Μαδούρο, δικτάτορας της Βενεζουέλας και ο άλλος ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου. Στο τέλος της διάσκεψης η ώσμωση αυτή απεικονίσθηκε και στην «οικογενειακή» φωτογραφία. Σύμφωνα με τις αναφορές, στη διάσκεψη μίλησε και ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους.
Δηλαδή, για να δούμε τη μεγάλη εικόνα: ένας «Έλληνας» ευρωβουλευτής αγωνίζεται να κρατήσει στη ζωή το δικτατορικό καθεστώς μιας χώρας και τον ίδιο τον δικτάτορα, ενώ ο τελευταίος παρευρίσκεται, συνομιλεί και ως εκ τούτου αναγνωρίζει ως ομόλογό του τον δήθεν πρόεδρο ενός ανύπαρκτου κράτους, που στην ουσία είναι το ακρωτηριασμένο μισό της ελληνικής Κύπρου!
Θέλει και σχόλια..;