Λαχειοφόρος για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού.

Λαχειοφόρος για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Αγ. Κυρίλλου & Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού.

17 Δεκ 2017

Αντίστροφες ενέργειες από τον Τράμπ

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Ν.Τραμπ και μίλησε για τον Ιησού Χριστό: «O καθένας μας είναι παιδί του Θεού»

Ο δήμαρχος της Ναζαρέτ ακυρώνει τον εορτασμό των Χριστουγέννων μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ! Ερχονται συγκρούσεις

Στην ετήσια εκδήλωση του φωτισμού του εθνικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στο εθνικό πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος Τραμπ  δήλωσε ότι η εορτή αυτή  θυμίζει σε όλους τους Αμερικανούς ότι «ο καθένας μας είναι παιδί του Θεού».
«Όποιες και αν είναι οι πεποιθήσεις μας, γνωρίζουμε ότι η γέννηση του Ιησού Χριστού και η ιστορία αυτού του απίστευτου γεγονότος άλλαξε για πάντα την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας», δήλωσε ο Τραμπ  σε ένα πλήθος κατά μήκος του Εθνικού πάρκου  κοντά στον Λευκό Οίκο.
«Κάθε ένας από εμάς είναι παιδί του Θεού. Αυτή είναι η πραγματική πηγή της χαράς αυτή την εορτή του έτους. Αυτό κάνει τα Χριστούγεννα χαρούμενα», κατέληξε ο ίδιος.
Για να ευχαριστήσει το ακροατήριο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε:
«Τώρα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μεγάλη μου τιμή να επιδιώξω να δηλώσω επίσημα επιτέλους στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο πολύ Καλά Χριστούγεννα».
Τα φώτα άναψε ο ίδιος μαζί  με  την πρώτη κυρία Μελάνια  Τραμπ φωτίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμημένο με μπλε και κίτρινα φώτα.
Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε τα συγκροτήματα  beach boys που τραγουδούσαν «Little Saint Nick» και οι Texas Tenors τραγουδούσαν το  «O Holy Night».
Οι δηλώσεις του Τραμπ «κάρφωναν» σαφώς τον προκάτοχο του Μ.Ομπάμα και την σχέση του με την χριστιανική θρησκεία με την οποία η επαφή του ήταν σχεδόν μηδαμινή.
Την τελευταία αντίστοιχη εορτή στο Λευκό Οίκο το ζεύγος Ομπάμα είχε επιλέξει να υποδεχθεί  οικογένειες στρατιωτικών, αποκαλύπτοντας παράλληλα τον εντυπωσιακό στολισμό, με τις φωτογραφίες από την προεδρική κατοικία να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Το  θέμα τότε δεν ήταν η γέννηση του θεανθρώπου και τα μηνύματα που εκπέμπει αυτή σε όλο τον πλανήτη…αλλά  «το δώρο των Χριστουγέννων» και είχε επιλεχθεί να αναδείξει τη χαρά του να δίνεις και να παίρνεις αλλά και το πόσο αποτελούν «δώρα» οι φίλοι, η οικογένεια, η εκπαίδευση και η καλή υγεία.
Η νέα τάξη πραγμάτων δεν αποδέχεται τέτοιου είδους εορτές του χριστιανισμού τον οποίο έχει σαφέστατα  στο στόχαστρο της ανίερης μανίας της.
Αυτό το βλέπουμε παντού , και ειδικά τώρα στην Ιερουσαλήμ  η οποία μετά τα τελευταία γεγονότα και την εξέγερση των μουσουλμάνων αμφιβάλουμε να θα περάσει «ήσυχη» περίοδο αυτές τις Άγιες ημέρες.  
Υπενθυμίζουμε ότι στην Βόρεια Αμερική έχει  επιβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια  στις ευχετήριες κάρτες που αποστέλλονταν μεταξύ των πολιτών αυτές τις άγιες ημέρες, όχι το παραδοσιακό «καλά Χριστούγεννα» αλλά το «καλές ευχές»,  που ήταν πολιτικά ορθότερο για «κάποιους»,  για να μην θιγούν ¨λέει» άλλες Θρησκείες λες και όταν γιορτάζουν οι »άλλες» θρησκείες κάνουν τέτοιες  «εκπτώσεις» .
Φόβος και τρόμος επικρατεί στους Άγιους τόπους μετά την εντελώς άκαιρη για όλους εμάς…αλλά σκόπιμη για την νέα τάξη πραγμάτων και την σκοτεινή ηγεσία της..απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ, η οποία ακυρώνει τα πάντα στην περιοχή ενόψει επικείμενων άγριων «επεισοδίων».
Ο δήμαρχος της  πόλης της Ναζαρέτ Ali Salam, δήλωσε σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πήρε  την «χαρά» των Χριστουγέννων  με την πρόσφατη απόφασή του αυτό τον μήνα  να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι είχε προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων και μια μεγάλη  χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με την εφημερίδα  New York Daily News, αλλά όλα τώρα ακυρώνονται «υπό τον φόβο των Ιουδαίων» , όπως λέει και ο σοφός λαός μας.
«Η ταυτότητά μας και η πίστη μας δεν μπορούν να διαπραγματευτούν», τονίζει ο ίδιος.
«Η απόφαση που έχει ληφθεί για την Ιερουσαλήμ έχει « ρίξει» βαριά σκιά στην  χαρά των εορτών, και εμείς θα ακυρώσουμε όλες  τις εκδηλώσεις του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες.
Η ιστορική και ιερή πόλη της Ναζαρέτ αποτελείται από κυρίως μουσουλμάνους και χριστιανούς και βρίσκεται στο βόρειο Ισραήλ. Τα Χριστουγεννιάτικα γεγονότα στην πόλη, τα οποία αποτελούν το κέντρο του χριστιανικού προσκυνήματος, προσφέρουν συνήθως μια μεγάλη ώθηση στην οικονομία της.
Η απόφαση να ακυρωθούν είναι συνέπεια των γεγονότων της απόφασης Τραμπ αυτό το μήνα να αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει σύντομα την αμερικανική πρεσβεία στην πόλη αυτή.
Ο Τραμπ, ο οποίος   υποσχέθηκε επίσης  να μεσολαβήσει για μια ιστορική συμφωνία ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει την διένεξη με  τον τρόπο του, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν οι προσεγγίσεις και πολλά ζητήματα δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι η οργάνωση της «Χαμάς» ανακοίνωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ «ανοίγει τις πύλες της κόλασης» και ετοιμάζει «δύσκολες»  ημέρες  διαδηλώσεων στους Αγίους Τόπους.
Παλαιστίνιοι και χριστιανοί ηγέτες δήλωσαν ότι θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο Πεν στο επικείμενο ταξίδι του στο Ισραήλ που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι για μια φορά ακόμη η ιερή εορτή των Χριστουγέννων και ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα παραμονές της 25ης Δεκεμβρίου.
Αυτό που στηλιτεύεται όμως όσον αφορά την στάση του Τραμπ για το ζήτημα της αναγνώρισης της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ,  είναι ότι η ανακοίνωση της έγινε …λίγες ημέρες πριν τις εορτές σε μια ταραγμένη περιοχή  της Μ.Ανατολής.