19 Ιουν 2019

Γ. Βαρουφάκης: Να μην ψάχνουμε για πετρέλαιο γιατί αυτό είναι δώρο στον Ερντογάν! - Να φτιάξουμε ανεμογεννήτριες

Εκτός τόπου, χρόνου ίσως και πλανήτη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 Γ.βαρουφάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε εν ολίγοις ότι είναι λάθος η συμμαχία με το Ισραήλ και τον Νετανιάχου γιατί αυτό δίνει τροφή στον Ερντογάν για να προφασιστεί νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας.
Έτσι κατά τον Βαρουφάκη θα ήταν καλλίτερα  να μην ¨τρυπάμε» στην ανατολική μεσόγειο (και αλλαχού αν και δεν το είπε το υπονόησε) γιατί η Ελλάδα κάνει δώρο στις «κακές» πολυεθνικές και στον Τραμπ και φυσικά στον Ερντογάν.
Αντίθετα όπως είπε για να εχουμε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας να προχωρήσουμε σε ανεμογεννήτρριες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να ηρεμήσουμε την Τουρκία.
Στη συνέχεια αποδόθηκε σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι το παρελθόν και ότι οι «ανανεώσιμες» πηγές ενέργειας  είναι πιο φθηνές κλπ. Κλπ.
Έτσι, κατά Βαρουφάκη,  εάν εγκαταλείψουμε στρατηγικές συμμαχίες με Ισραήλ και ΗΠΑ, γίνουμε καλά παιδιά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν «κουνιόμαστε»  πολύ, δεν «αναπνέουμε» και δεν πατήσουμε κατά λάθος κανένα, καλλίτερα να μην υπάρχουμε γενικώς  θα ηρεμήσει ο «πασάς» και θα πει τι καλά παιδιά είναι αυτοί οι Έλληνες ας τους αφήσω ήσυχους.
Αυτή είναι η περίφημη χάραξη στρατηγικής γεωπολιτικής του ΜΕΡΑ 25 και του Γ.Βαρουφάκη προσωπικά.