6 Ιουν 2019

Από τον αρρωστημένο αρχηγισμό στον υγιή πατριωτισμό…

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για την επίτευξη της πολυθρύλητης ενότητας του λεγομένου «πατριωτικού χώρου», η βάση του οποίου το απαιτεί εδώ και καιρό. Στο ζήτημα αυτό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί με άρθρα και ανακοινώσεις και για όσες/όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν στην επίσημη σελίδα μας εδώ: https://eleftheripatrida.gr/
.
Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαμε οι πρώτοι και μοναδικοί που ασχοληθήκαμε σοβαρά και υπεύθυνα με το ζήτημα από το φθινόπωρο του 2017 συντάσσοντας προσεκτικά ένα «Σύμφωνο συνεργασίας» (εδώ: https://eleftheripatrida.gr/…/338-deltio-typou-symfono-syne…). Μετά από αρκετές άκαρπες συζητήσεις με διάφορες κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε τον Νοέμβριο του 2018 ώστε να είναι ξεκάθαρες οι Αρχές και οι Στόχοι μας.
Το συμπέρασμα που καταλήξαμε, μετά τις εμπειρίες που αποκομίσαμε, ήταν ότι βασικός λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών για συνεργασία αποτελούσε ο αρρωστημένος αρχηγισμός που επικρατούσε και ο οποίος έμπαινε στο τέλος των συζητήσεων με την μορφή «στην συνεργασία/συμμαχία πρέπει αρχηγός να είμαι εγώ, διότι …….» με διάφορες παραλλαγές.
Δεδομένου ότι η Παράταξή μας είχε αποκηρύξει από το ξεκίνημά της τον Αρχηγισμό και είχε επιλέξει το σύστημα της Συλλογικής Ηγεσίας (στην οποία βεβαίως υπάρχει ιεραρχία με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας κλπ), διαβλέποντας εγκαίρως τους κινδύνους του Αρχηγισμού και τις παθογένειες που δημιουργεί, πρότεινε πάντοτε ένα ανάλογο σύστημα, όπου οι επικεφαλής της συνεργασίας (που θα εκπλήρωναν κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν) θα αποφάσιζαν ποιος θα ήταν ο Προεδρεύων μέχρι την ημέρα των εκλογών είτε κάποιος από τους συμμετέχοντες είτε μια προσωπικότητα κοινής αποδοχής.
Τα όσα μεσολάβησαν μέχρι την διενέργεια των Ευρωεκλογών, επιβεβαίωσαν απολύτως τις αρχικές μας προβλέψεις όπως τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν αρκετούς μήνες πριν, όταν κάποιος αρχηγός κόμματος του χώρου, χωρίς να ενημερώσει τα βασικά στελέχη του, διαπραγματεύτηκε συνεργασία με αρχηγό άλλου κόμματος (στον οποίο είχε επιτεθεί αρκετές φορές με άρθρα του) και τελικά «τα έσπασαν» ανταλλάσσοντας κατηγορίες που έφθασαν στον Τύπο και έτσι το πληροφορήθηκαν τα προαναφερθέντα στελέχη και στενοί συνεργάτες, που εξαγριωμένοι αποχώρησαν από το κόμμα ομαδικά.
Δυστυχώς, τα ίδια φαινόμενα, επιχείρησαν ορισμένοι να τα επαναλάβουν ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή, παρ’ όλο που δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ συμμετέχει με άλλα κόμματα και κινήσεις στην δημιουργία ενός καθαρού, υγιούς και αξιόλογου πατριωτικού σχηματισμού, χωρίς να υποχωρήσει σε θέματα αρχών και να δεχθεί πολιτικάντικα παιχνίδια, όπως κάνουν άλλοι αδιαφορώντας για τα μέλη και τους ψηφοφόρους τους.
Εμείς δεν πρόκειται να καταπατήσουμε τις Αρχές μας συνεργαζόμενοι με πολιτικούς που ψήφισαν μνημόνια, έχοντας «σκελετούς στο ντουλάπι τους», οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται σε τροχιά πολιτικής εξαφάνισης, αλλά εξακολουθούν να επιδιώκουν την χειραγώγηση του «χώρου».
Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε στα μάτια όσες/όσους μας εμπιστεύθηκαν, χωρίς να κρύβουμε το παραμικρό, έχοντας πάντα κατά νου το βασικό μας πρόταγμα: Για τον Χριστό και την Πατρίδα.
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ