15 Μαρ 2011

Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στις 5 Απριλίου


Παραδίδεται στους πολίτες από τις 5 Απριλίου 2011 ο Προαστιακός Σταθμός Αχαρνών, μετά τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της έναρξης λειτουργίας του Προαστιακού Σταθμού Αχαρνών, αποφασίστηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα, του Δημάρχου Αχαρνών Σ. Ντούρου, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Αθ. Ζηλιασκόπουλου.

Ο σταθμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το Δήμο Αχαρνών, έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Αττικής, καθώς θα αποτελέσει κόμβο για τα υπεραστικά τρένα και κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο σταθμός θα αποτελέσει κόμβο μετεπιβίβασης των υπεραστικών γραμμών από και προς τη γραμμή του προαστιακού. Παράλληλα θα τροποποιηθούν λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, ώστε πραγματοποιώντας κυκλικές διαδρομές εντός του Δήμου να μεταφέρουν επιβατικό κοινό στο σταθμό.

Με την ένταξή του στο ενεργό δίκτυο, ο ΟΑΣΑ θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά του, ώστε να λειτουργήσει τροφοδοτικά προς το νέο σταθμό του προαστιακού.

Στη φύλαξη του σταθμού, συμφωνήθηκε να συνδράμει και η Δημοτική Αστυνομία.