8 Μαρ 2012

Έγκριση σκοπιμότητας υλοποίησης του δικτύου ομβρίων Αγίας Αννας - Γεροβουνού από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, της Δημοτικής Αρχής με την Περιφέρεια Αττικής και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες κα Κισκήρα και κ.Αθανασιάδη, εγκρίθηκε ομόφωνα την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σκοπιμότητα υποβολής πρότασης για το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ομβρίων στις περιοχές Αγίας Άννας – Γεροβουνού Δήμου Αχαρνών» στο Π.Ε.Π Αττικής και εκτέλεσής του από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Ντούρος, ο οποίος συνοδευόταν από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Καλάργαλη και κ. Ξαγοράρη. Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος εξήγησε τη σημαντικότητα του έργου και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης καθώς σε κάθε νεροποντή κινδυνεύουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές στην Οδό Σάμου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης για το ΕΣΠΑ κ. Αθανασιάδης είχε επισκεφθεί το Δήμο Αχαρνών, όπου σε συνάντηση με το Δήμαρχο, είχε ενημερωθεί πλήρως για το έργο, και συμμεριζόμενος την αναγκαιότητά του υποσχέθηκε την άμεση προώθηση του όπως και πράγματι έκανε.
Ένα έργο πνοής που επί δεκαετίες αναμένουν οι κάτοικοι της Αγίας Άννας μπαίνει στην τελική τροχιά υλοποίησης. Τονίζεται ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί μετά από άοκνες προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Κορνιλάκη, για την ολοκλήρωσή τους από τους μελετητές.
Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.