26 Ιαν 2013

Μ. Γλέζος : «Άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες»

Σε πρόσφατη ομιλία του στη βουλή, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Αχμέτ Χατζηοσμάν «πράκτορα των Τούρκων»,ο «πατριώτης» και «πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης» (σύμφωνα με τον Τσίπρα), είπε τα εξής, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο: 
      «Παρακαλώ τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει αν είναι Έλληνας ή όχι, γιατί το επίθετό του δηλώνει ότι είναι Αρβανίτης. Έβλεπα τον κατάλογο με τους βουλευτές. Από τους 38, οι δύο έχουν τουρκικά ονόματα, και από τους άλλους 36, οι 13 έχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά και είναι όλα ξένα. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε δύο λαοί που ζει ο ένας κοντά στον άλλο. Και τον γείτονα λαό δεν μπορεί να τον διώξεις. Το παιδί σου μπορεί να το διώξεις από το σπίτι. Από το σπίτι του πατέρα σου μπορείς να φύγεις. Την γυναίκα σου μπορείς να την χωρίσεις, όμως τον γείτονα λαό δεν μπορείς να τον χωρίσεις. Πρέπει να τα βρούμε για να συνυπάρξουμε». 
        Απ' ότι φαίνεται για τον Γλέζο είναι «άλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες» καταλήγει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftonomi.gr.