Μία επίδοση για το ρεκόρ Guinness αποκάλυψε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Τσούκαλης.
Σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, ο βουλευτής ανέφερε ότι στο ελληνικό δημόσιο σήμερα απασχολούνται 50.000 άτομα στο… «Πρωτόκολλο»!!! Δηλαδή στην πρωτοκόλληση και διακίνηση (προφανώς μέσω κλητήρων) εγγράφων στη φυσική τους μορφή (χαρτί), 50.000 άτομα!!!
Ο αριθμός είναι ασύλληπτος και αν οι πληροφορίες του βουλευτή είναι ακριβείς (πράγμα που θεωρούμε σχεδόν βέβαιο αφού η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει – στηρίζει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση), τότε η χώρα μας κατέχει άλλη μία θλιβερή πρωτιά.
Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα κατορθώθηκε το αδιανόητο. Η επανάσταση της πληροφορικής που σάρωσε όλον τον κόσμο και επηρέασε δραματικά όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, αυτή που έδωσε υπόσταση και περιεχόμενο στην παγκοσμιοποίηση (έννοια μισητή στην Ελλάδα καθώς ως «περιούσια» χώρα ακολουθεί τις ελληνικές μεθόδους που την κατάντησαν επαίτη και στο χείλος της καταστροφής), δεν «ακούμπησε» το ελληνικό δημόσιο.
Που να ήξεραν ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και ο μακαρίτης Στιβ Τζομπς της Apple (για να αναφέρουμε δύο από τους πιο γνωστούς πρωτεργάτες της επανάστασης της πληροφορικής), ότι σε μία μικρή χώρα, αν και πολλά χρήματα έχουν διατεθεί και δαπανηθεί για την περιβόητη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι μηχανές που την υλοποιούν αντιμετωπίζονται ως… «μηχανήματα του διαβόλου».
Μόνη εξαίρεση βέβαια οι φορομπηκτικές υπηρεσίες που για την είσπραξη των «χαρατσιών» που συντηρούν το ελληνικό αδηφάγο και αναποτελεσματικό κράτος, πλέον θα κάνουν «κατάσχεση εις χείρας τρίτων» μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αντίθετα, όταν ο φορολογούμενος πρέπει να αλλάξει π.χ. τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή άλλη δουλειά ρουτίνας, θα πρέπει να «φιλοξενηθεί» κάμποσες ώρες κάπου στο δημόσιο.
Στα πα…λιά τους τα παπούτσια εάν λείπει από τη δουλειά του και χάνονται εργατοώρες, στα παλιά τους τα παπούτσια εάν είναι στο μεροκάματο και δεν μπορεί να πάει να δουλέψει για τον άρτον τον επιούσιο, επειδή κάποιοι πρέπει να πληρώνονται για να κάνουν κάτι που ΔΕΝ είναι παραγωγικό, ΔΕΝ χρειάζεται πλέον.
Αν το 2013 δεν έχουμε λύσει τα βασικά, δεν σωζόμαστε με τίποτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου