24 Απρ 2014

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 23 Απριλίου, ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής. 
       ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Και για εφέτος, το πρόγραμμα στηρίχτηκε στην παράδοση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού στοιχείου και των καλλιτεχνών από την περιοχή μας. 
      Η έναρξη των εκδηλώσεων, θα γίνει την Τετάρτη στις 20:30 μαζί με τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών φωτογραφίας του αντίστοιχου τμήματος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. του Δήμου μας. Οι μαθητές προσπάθησαν να αποτυπώσουν στις φωτογραφίες τους το Αχαρναϊκό Τοπίο… και η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφική ματιά τους είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και ενδιαφέρουσα. 
      Θα συνεχίσουμε στην κεντρική εξέδρα με νότες και χορούς από το Babygym της ΔΗΚΕΑ. 
      Μην ξεχνάτε ότι η βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους αυτής της πόλης γι΄αυτό και θα ξεκινήσει με την βράβευση του Μάριου Γιακουμάτου για τις διακρίσεις του στην ξιφασκία. 
     Στην συνέχεια, η σκηνή παίρνει …φωτιά και δυο νεανικά συγκροτήματα-οι SIRIUS και οι ROCKAMORA- από την πόλη μας, έχουν βάλει στοίχημα να σας ξεσηκώσουν. Τους δίνουμε το βήμα και περιμένουν το χειροκρότημα σας. 
       Την Πέμπτη 24 Απριλίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Μενιδιάτικα σπίτια: Αποτυπώνοντας το παρελθόν και το παρόν από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών 
       Στις 21:00 όλη η Ελλάδα θα είναι στην πλατεία μας … 
       Χοροί από το Δήμο Αχαρνών, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (παράρτημα Αχαρνών), την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών ,τον Λαογραφικό σύλλογο «Ο Κόκκινος Μύλος» και τέλος: οι Κρήτες Αχαρνών. 
      Αμέσως μετά, συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη ! 
      Την Παρασκευή 25 Απριλίου το πρωί, σας προσκαλούμε να τιμήσετε την Ιερά Πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών.
     Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα υπάρξει βράβευση από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, όλων των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην έκθεση με θέμα το Αρχαίο Θέατρο. 
        Θα επακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τoυς συλλόγους: Αγ.Κων/νου - Άνω Αχαρναί, Λύκειο Ελληνίδων / Παράρτημα Αχαρνών, Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Δήμου Αχαρνών, Σύλλογος Πελοποννησίων «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών και την Εύξεινη Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ». 
      Η βραδιά θα κλείσει με τον συντοπίτη μας Δημήτρη Γιώτη και την ορχήστρα του. 
      Σάββατο 26 Απριλίου, η πόλη μας θυμάται το παρελθόν της, την Δημοτική παράδοση και… το χωριό! Στην κεντρική πλατεία της πόλης, αναβιώνουμε το Παραδοσιακό πανηγύρι, με δημοτική ορχήστρα και την τραγουδίστρια Βάσω Χατζή να ερμηνεύει όπως μόνο εκείνη ξέρει, γνωστά δημοτικά τραγούδια. 
      Σας περιμένουμε όλους!