9 Απρ 2014

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας αναγνωρίζει το «ουδέτερο» φύλο

Την περασμένη εβδομάδα ελήφθη στην Αυστραλία μία νομική απόφαση η οποία δείχνει ξεκάθαρα τον απόλυτο παραλογισμό της νέα εποχής.
    Το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίζονται επίσημα ως άτομα «μη-συγκεκριμένου φύλου» (σ.σ. pentapostagma.gr – non-specific sex), προωθώντας και νομικά τους στόχους της νέας τάξης. 
     Έπειτα από μία δικαστική μάχη διάρκειας τεσσάρων ετών, ο Norrie, ένα διεμφυλικό άτομο κατάφερε να αποκτήσει το δικαίωμα της μη-αναγνώρισης είτε ως άντρας είτε ως γυναίκα. Μάλιστα, η πολιτεία της New South Wales πίεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να αναγνωρίσει μία νέα κατηγορία «φύλου» πέραν του άντρα και της γυναίκας. 
      Δημιουργείται, ουσιαστικά, ένα «ουδέτερο» φύλο σε μία εποχή που κάθε ηθική και λογική παραμερίζονται. Ο Norrie, γεννήθηκε στη Σκωτία και το 1989 υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Για αρκετά χρόνια, ο ίδιος ο Norrie προσπαθούσε να πιέσει τις αρχές ώστε να αναγνωρίζεται επίσημα ως άτομο «ουδέτερου» φύλου.. 
      Η Απόφαση, όμως, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας έρχεται να συμπληρώσει μία αντίστοιχη ενέργεια από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Χώρας που επιτρέπει στα διεμφυλικά άτομα (σ.σ. pentapostagma.gr – transgender) να ταυτοποιούνται ως άντρες, γυναίκες ή άτομα «μη-καθορισμένου φύλου ή διαφυλικά» στα διαβατήριά τους. 
       Ο νομικός παραλογισμός δεν σταματάει εδώ, δυστυχώς: «Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φύλο των ατόμων δεν σχετίζεται με τις νομικές σχέσεις. Και ο κύριος, ίσως και ο μόνος λόγος, όπου το φύλο των ατόμων μίας σχέσης είναι νομικά σημαντικό είναι η πλέον αμφιλεγόμενη νομική υπόσταση του γάμου»… 
      Αρκετοί, δυστυχώς, επικρότησαν την απόφαση του δικαστηρίου. H Jennifer Germon, ειδική στις σπουδές φύλου από το Πανεπιστήμιο του Sydney έγραψε σχετικά στο The Conversation: “η κατανόηση του αρσενικού και του θηλυκού σε δυϊστικούς όρους είναι μία παραπλανητική κίνηση που αποδεικνύει πόσο μακριά βρίσκονται οι νόμοι από τις επιστημονικές αποδείξεις”. 
     Το φύλο είναι απλώς μία «επιλογή»; Ο γάμος έχει μονάχα νομική υπόσταση δίχως να έχει τεράστια αξία ως κοινωνικός και ηθικός θεσμός; Δύο από τα πάρα πολλά ερωτήματα που γεννώνται από τέτοιες παράλογες και επικίνδυνες νομικές αποφάσεις.. 
       pentapostagma.gr