21 Απρ 2015

Επιτυχημένο το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Αχαρνών (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής το Σάββατο 18 Απριλίου 2015.  
  Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης των Αχαρνών, είχαν παραδοσιακό χρώμα, προάγοντας τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία των Αχαρνών. Σκοπός τους ήταν να ψυχαγωγήσουν και να χαρίσουν χαμόγελα αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις και έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα θυμίζοντας μας παλιές εποχές! 
    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε εκθέσεις ζωγραφικής γνωστών εικαστικών εμπνευσμένες από την ιστορία και τη λαογραφική παράδοση των Αχαρνών, βράβευση μαθητών για τη συμμετοχή τους στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης για το Αρχαίο Θέατρο, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών. 
       Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ευχαριστεί την ΔΗ.Κ.Ε.Α και την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Αχαρνών για την άψογη διοργάνωση, τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, τη Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών, και το Επισκήνιο για την άψογη συνεργασία με σκοπό την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων. Θερμές ευχαριστίες επίσης στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της ΔΗ.Κ.Ε.Α., τους πολιτιστικούς συλλόγους Ηπειρωτών, Θεσσαλών, και Κρητών, τους Συλλόγους Κόκκινος Μύλος, Άγιος Κωνσταντίνος, Πελοποννησίων, Παραδοσιακή Αναβίωση, το Λύκειο Ελληνίδων, την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών «Καπετάν Ευκλείδης», την Ένωση Γυναικών Ελλάδος για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στις εκδηλώσεις. Επίσης, ευχαριστεί τους καλλιτέχνες Σπύρο Μπρέμπο με την ορχήστρα του Κοτσίνη και τον Βαγγέλη Δημούδη, Δημήτρη Καρασαββίδη, Ματθαίο Γιαννούλη, Γωγώ Τσαμπά, Άντζελα Δημητρίου και Γιώργο Δασκουλίδη που διασκέδασαν μουσικά και σκόρπισαν το κέφι τους σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
        Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός ευχαρίστησε ξεχωριστά τον αγαπημένο τραγουδιστή από τις Αχαρνές Χρήστο Μενιδιάτη, ο οποίος προσφέρθηκε να τραγουδήσει για άλλη μία φορά αφιλοκερδώς στην λαϊκή συναυλία των τετραήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.