7 Μαΐ 2015

Λοβέρδος: Ο Κατρούγκαλος άλλαξε το νόμο μου και οι παιδεραστές παραμένουν στα σχολεία

Βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης έκανε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τροποποίηση από τον υπουργό Εσωτερικών διατάξεων που αφορούν εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας. 
         Οπως υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή, τροποποιήθηκε ο νόμος που ο ίδιος είχε θεσπίσει με τον οποίων ετίθεντο αμέσως εκτός σχολείων όσοι εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας. Ετσι, ενώ με βάση το νόμο Λοβέρδου, εκπαιδευτικός ο οποίος καταγγελλόταν για τέτοια υπόθεση, ετίθετο εκτός σχολικών αιθουσών, πλέον με την τροποποίηση Κατρούγκαλου, θα απομακρύνεται μόνο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης. 
         Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει «αθλιότητα» αυτή την λογική και θεωρεί ως «αυτουργό» το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «άλλαξαν το νόμο μου για την άμεση θέση εκτός σχολείων των εμπλεκομένων σε παιδεραστία. Αθλιότητα!!! Υπουργείο Εσωτερικών ο αυτουργός». 
       Πρόσθεσε ότι η τροποποίηση έγινε στο νόμο Κατρούγκαλου: «Στο άρθρο 3 παράγραφος 3 του νόμου Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι ο παιδεραστής θα μένει στην τάξη έως να ασκηθεί ποινική δίωξη»! Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, δεν παρέχεται «καμμία άμεση προστασία στα παιδιά» αλλά η κυβέρνηση έχει «μέριμνα μόνο για την κατάχρηση δικαιώματος του εμπλεκόμενου σε παιδεραστία». 
     «Επειδή είστε φίλοι των δικαιωμάτων; Μα αυτοί το καταπάτησαν το δικαίωμα αυτό» τόνισε στην ομιλία του. Την ώρα μάλιστα που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, μπήκε στα θεωρεία για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση μια ομάδα μαθητών από σχολείο. «Σ' αυτά τα παιδάκια που τώρα τα χειροκροτάτε, θα τους αφήνετε για μήνες στις αίθουσες έναν παιδεραστή. Αποφασίστε: Είστε με τα παιδιά ή μ' αυτούς;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στην πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος. 
      Λίγο αργότερα, ανήρτησε την άποψή του και στο twitter.