7 Αυγ 2017

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Πάμπολλες φορές έχω επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα πυρασφάλειας και ασκήσεις ετοιμότητας για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης καταστροφικής πυρκαγιάς. 
Τα πρώτα δείγματα επικινδυνότητας ήδη έχουν εμφανιστεί,  ωστόσο όπως μας έχει συνηθίσει η εκάστοτε δημοτική αρχή, μετά την καταστροφή θυμούνται ότι έπρεπε να έχουν μεριμνήσει από πριν και μόλις το πρόβλημα κοπάσει, το ξεχνούν.
Όταν εμείς επιμένουμε και επισημαίνουμε την μεγάλη αξία που έχει για τις Αχαρνές η δασική έκταση της Πάρνηθας, η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, θεωρούμαστε γραφικοί.
Αυτοί όμως που είναι υπεύθυνοι για την αποφυγή πυρκαγιών μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης την ώρα που θα έπρεπε να δέχονται κυρώσεις για την αδιαφορία και την ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίζονται ζητήματα μείζονος σημασίας όπως αυτό της προστασίας  του δρυμού της Πάρνηθας και των περιουσιών των πολιτών.
Η δημοτική αρχή αντί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που έχουμε μπροστά μας και να είναι συντονισμένη , οργανωμένη και να πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις να μπορεί να αποτρέψει το κακό αρκείται στο να δίνει συμβουλές στους δημότες για την πυρασφάλεια .
Θα πρέπει όμως κάποιος να συμβουλέψει το Δήμαρχο Αχαρνών ότι η πυρασφάλεια είναι πρώτα ευθύνη του δήμου και μετά των δημοτών.
Εμείς από την πλευρά μας, επισημαίνουμε το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα χρόνος προκειμένου να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή, να συντονίσει τους αρμόδιους φορείς και να πραγματοποιήσει ασκήσεις ετοιμότητας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. 

                   Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη»