3 Φεβ 2018

Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων: Δράσεις Φεβρουαρίου 2018

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
"Χαμογελάκια"
Η γνώση και η δημιουργία παντρεύονται με το παιχνίδι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
5-11 Φεβρουαρίου 2018 Τα Μαθήματα Ιστορίας με τον κ. Λευτέρη Παπακώστα μεταφέρονται από Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου σε Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18.30 για αυτή την εβδομάδα!
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 Αποκριάτικο χορό οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Εθελοντική Αιμοδοσία οργανώνει η Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, από τις 9:00 ως τις 13:00 για να ενισχύσει την Τράπεζα Αίματός της.
Η Τράπεζα Αίματος εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ τους Δημότες, ανεξάρτητα από το αν είναι αιμοδότες ή όχι, γι’ αυτό είναι σημαντικό ΟΛΟΙ εμείς που μπορούμε να δίνουμε αίμα για ΟΛΟΥΣ όσους το χρειάζονται, τους δικούς μας ανθρώπους, τους γείτονές μας, τους συνδημότες μας.
Βάλτε το στο πρόγραμμά σας, χρειάζονται μόνο 10 λεπτά και να μην έχουμε πιει και ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ ή να μας έχουν χορηγηθεί φάρμακα τις τελευταίες ημέρες.
Λέσχη Ανάγνωσης – Από 7 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Τετάρτη
Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων προτίθεται να οργανώσει Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-11 ετών κάθε Τετάρτη από τις 19:15 μέχρι τις 20:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Στην παιδική Λέσχη Ανάγνωσης τα παιδιά γίνονται φίλοι με το βιβλίο. Μέσω της δραματοποιημένης αφήγησης και διάφορων θεατρικών και εικαστικών δραστηριοτήτων γνωρίζουν φανταστικούς κόσμους και δημιουργούν τους δικούς τους. Περιμένουμε τις συμμετοχές σας!
Παιδική λέσχη ανάγνωσης με τη Σίσσυ Καπετάνου Η Βιβλιοθήκη του Πνευματικού κέντρου Θρακομακεδόνων μαζί με την φιλόλογο και ηθοποιό Σίσσυ Καπετάνου ξεκινά την παιδική λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-11 ετών.
Ασκήσεις δημιουργικής γραφής, θεατρικές και εικαστικές ασκήσεις, δραματοποίηση ιστοριών, συζήτηση και παιχνίδι με κέντρο το βιβλίο!
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα της βιβλιοθήκης από τις 19:15 μέχρι τις 20:30 ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 6 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα 2132140322 και 6944596632
Σχολή Γονέων Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων προτίθεται να οργανώσει Σχολή Γονέων με εισηγήτρια την κα. Αφροδίτη Μηλιώρη.
Οι Σχολές Γονέων καλούνται να υποστηρίξουν τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους  που είναι γεμάτος με έντονες προκλήσεις και απαιτήσεις. Ο ρόλος αυτός  που  πιθανόν να είναι ο σημαντικότερος που αναλαμβάνει ένα άτομο  πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν χρειάζεται μόνο ένστικτο αλλά και γνώσεις. Μελέτες ψυχολογίας έχουν διαπιστώσει  πως η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται κατά τα πρώτα χρόνια ζωής και σήμερα θεωρούμε πως τα σημαντικότερα είναι τα πρώτα τρία έτη  που συνήθως το παιδί μεγαλώνει μέσα στην οικογενειακή εστία. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο οι γονείς να είναι προετοιμασμένοι ώστε να παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία στο παιδί τους και εκείνο να αναπτυχθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος μας είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ.
Το να είσαι γονέας δεν είναι αυτοσχεδιασμός είναι «επάγγελμα».
Μηλιώρη Αφροδίτη  - Σύντομο βιογραφικό
Η Μηλιώρη Αφροδίτη φοίτησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φιλολογίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας με ειδικότητα στην Ψυχολογία με στόχο να πάρει τα κατάλληλα εφόδια, για να γίνει εκπαιδευτικός. Μετά το πέρας τον σπουδών της και ενώ είχε ξεκινήσει την εκπαιδευτική της καριέρα παρακολούθησε σεμινάρια παιδοψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ασχολήθηκε με νέες εκπαιδευτικές μεθόδους, όπως η εκπαίδευση μέσω Τέχνης που στόχο είχαν τη βιωματική μάθηση.
Η ιδιαίτερη ευαισθησία της ως προς τα παιδιά αλλά και ως προς τον πάσχοντα άνθρωπο της έδωσαν το έναυσμα να συνεχίσει τις σπουδές σε ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων με απώτερο στόχο να ασχοληθεί με τις Σχολές Γονέων. Το θέμα γονείς για εκείνη ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέσα από τη 10ετή εμπειρία της στην ιδιωτική εκπαίδευση διαπίστωνε συνεχώς την ανάγκη για εκπαίδευση των γονέων, αφού η απόδοση των παιδιών τους στη μάθηση είχε άμεση σχέση με την επαφή και την επικοινωνία που είχαν στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος. Ασχολήθηκε με ομάδες ενηλίκων για 5 χρόνια ως εκπαιδεύτρια στις «Σχολές Γονέων» που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Συνεχίζει να εργάζεται ως εκπαιδευτικός ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών  έχοντας τη θέση της Αντιπροέδρου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 30 ώρες και θα πραγματοποιείται στην κάτω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου κάθε Σάββατο από τις 15:00 μέχρι τις 17:30.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 20 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα 2132140322 και 6944596632.
Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018.