22 Ιαν 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ από την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες της Ελλάδας, το μέλλον αυτής της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση που συνήλθε στις 21/1/2019 αποφάσισε να καταθέσει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και καλεί όλες τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων της χώρας μας να πράξουν το ίδιο.
Αν σωπάσουμε και δεν αγωνιστούμε, δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε αύριο τα παιδιά μας στα μάτια.
Αν σωπάσουμε σήμερα, θα συμβάλλουμε στην παραποίηση της Ιστορίας μας.
Η Μακεδονία του Φιλίππου ταυτίζεται πλήρως με την σημερινή Μακεδονία.
Δεν υπάρχει Μακεδονία στα Σκόπια ούτε στην Βουλγαρία. Η περιοχή βόρεια της Μακεδονίας ονομάζονταν ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ και η γλώσσα που ομιλούν οι γείτονες μας είναι η Σλαβική.
Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν την Αρχαία Ελληνική με Δωρικά στοιχεία.
Όστρακα & επιγραφές που βρέθηκαν στην Μεθώνη Πιερίας, δείχνουν την Ελληνική Γλώσσα και γραφή να χρησιμοποιούνται ήδη περί του 750 π.Χ. Συνεπώς η γλώσσα δεν μεταφέρθηκε, υπήρχε.
Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Πολιτικοί παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν ταχθεί υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Ακόμη και ο Σκοπιανός Πρόεδρος Γκλιγκόροφ είχε πει ότι: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο, ήρθαμε στη περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.».
Πρέπει να στηρίξουμε την αλήθεια 3.000 χρόνων, δεν πρέπει να δεχθούμε καμιά ονομασία με την λέξη Μακεδονία καθώς δεν υπάρχει Μακεδονικό κράτος ούτε και Μακεδονική γλώσσα.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράτυπη και θα πρέπει, είτε να κριθεί άκυρη από το Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε να αποφασίσει γι' αυτήν ο Ελληνικός λαός με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία, ως συνθετικό ή ως παράγωγο, στην νέα ονομασία των Σκοπίων.
Τασσόμαστε ΥΠΕΡ του αγώνα που διεξάγει ο Ελληνισμός για τη μη έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν δεχόμαστε καμμία λύση που δεν σέβεται την ιστορία της πατρίδας μας και οδηγεί σε αλυτρωτικές βλέψεις και επιδιώξεις εντός και εκτός Σκοπίων.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ας τιμήσουμε το αίμα των προγόνων μας και ας δώσουμε έμπνευση στα όνειρα των παιδιών μας.