6 Απρ 2011

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Πολλοί στο Ολυμπιακό Χωριό βιάζονται να ασκήσουν κριτική στη νέα δημοτική αρχή για τις δεσμεύσεις της προς αυτό και την διστακτικότητα της παραλαβής του. Δεν νομίζω όμως, πως κάτι τέτοιο είναι της παρούσης. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει σύντομα πάντως, και θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Η πρώτη απ' αυτές είναι η εισήγηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία της δημοτικής κοινότητας. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε χθες (5.4.2011), στη 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. δήμαρχος, δεν είναι απαραίτητη η απογραφή του Ολυμπιακού Χωριού ως αυτοτελούς οικισμού προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση. Αυτό του διευκρίνισαν σε σχετικό ερώτημά του από το Υπουργείο Εσωτερικών και απομένει να το επιβεβαιώσουμε και στην πράξη.

Πρόωρη κριτική, όπως προανέφερα, δεν πρόκειται να κάνω, αλλά θέλω να σχολιάσω δύο πράγματα. Πρώτον. Δεν μπορώ να αντιληφθώ, γιατί αφού υπάρχει μια ορθάνοιχτη πόρτα εμείς επιχειρούμε να σκαρφαλώσουμε απ΄ τον μαντρότοιχο; Γιατί αποφεύγουμε την απογραφή του Ολυμπιακού Χωριού ως αυτοτελούς οικισμού και την ξεκάθαρη διαδικασία της παρ. 6 του άρθρου 283 του Καλλικράτη και προτιμάμε την αμφίβολη και επισφαλή της παρ. 5 (ας μη ξεχνάμε ότι προϋποθέτει και την απογραφή του πληθυσμού του δήμου πάνω από τις 100.000).

Δεύτερον. Στο Χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς ακούστηκαν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα πράγματα, που έρριξαν το επίπεδο και μας γύρισαν 5-6 χρόνια πίσω. Κρίμα, γιατί έχουμε καταβάλει μέχρι τώρα μια μεγάλη προσπάθεια, τόσο από πλευράς μας στο Ολυμπιακό Χωριό, όσο και από πλευράς δημοτικών παραγόντων και του τοπικού τύπου, ώστε να περιοριστεί η κακοπιστία και οι κραυγές, που τόσο κακό μας έκαναν στο παρελθόν. Ας το προσέξουμε όλοι αυτό και ιδιαίτερα όσοι θέλουν να πρωτοστατούν και να ηγούνται.

Παύλος Γεωργίου