21 Ιουλ 2011

Καταστρόφιας ἤ ἀλλιῶς Τουρκόφιας

Εδώ και τρία χρόνια, μετά την εκλογή του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, την πολιτική ζωή της Κύπρου κυβερνά ουσιαστικά η ψευδοπροοδευτική ομάδα του «κομμουνιστικού κόμματος»» ΑΚΕΛ. Για πρώτη φορά το κόμμα αυτό, που δεν συμμετείχε στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, βρέθηκε να νέμεται την εξουσία και να εκφράζει τα απωθημένα δεκαετιών. Η τραγωδία της Ναυτικής βάσης μάς δίνει ανάγλυφα να καταλάβουμε τις ακροβατικές ισορροπίες που προσπαθεί να τηρήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα παντού την καταστροφή.

Ο ψευδοπροοδευτισμός των ηγετικών στελεχών ΑΚΕΛ, μόλις βρέθηκε στην εξουσία, άρχισε να ροκανίζει τα θεμέλια της Εθνοφρουράς, να υπονομεύει το ελληνικό εθνικό φρόνημα των νέων, να αμφισβητεί την εθνική ταυτότητα και τη συνέχεια του Ελληνισμού, να διαστρεβλώνει την προσφορά των αγωνιστών του 1955-59, να προωθεί αφελή συνθήματα περί επαναπροσεγγίσεως με τους Τουρκοκυπρίους। Από το δεξί χέρι του Χριστόφια ακούσθηκε η φράση «Προτιμώ έναν αριστερό Τούρκο, παρά έναν δεξιό Έλληνα» για να εισπράξει την απάντηση ότι και ο Ετσεβίτ που διέταξε την εισβολή του 1974 παρουσιαζόταν σαν αριστερός Τούρκος! Στα σχολεία της Κύπρου αντί για την Ελληνική Παιδεία καλλιεργείται η πολυπολιτισμικότητα, η οποία καταρρέει σε όλη την Ευρώπη. Κύριε Χριστόφια, αποτύχατε παντού. Καιρός είναι να παραιτηθείτε!

Κωνσταντίνος Χολέβας

*ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η Μ।ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!

Θανάσης Δροῦγος