22 Απρ 2012

Βιομηχανία ελληνοποίησης αλλοδαπών!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Με διαδικασίες φαστ φουντ κυριολεκτικά στο... μιλητό χορηγείται τα δυο τελευταία χρόνια η ελληνική ιθαγένεια (προσέξτε, όχι η υπηκοότητα) σε χιλιάδες αλλοδαπούς.Πρόκειται κυριολεκτικά για μια βιομηχανία ελληνοποιήσεων αφού οι τριτοκοσμικοί πρώην λαθρομετανάστες, δεν εξετάζονται όπως ορίζει ο νόμος, στις γνώσεις που έχουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και τη δομή της κοινωνίας.Απλά δίνουν μια προφορική συνέντευξη για να επιβεβαιωθεί ότι ξέρουν να χειρίζονται επαρκώς την ελληνική γλώσσα κι αυτομάτως αν περάσουν «βαφτίζονται»... πατριωτάκια μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη των επιτροπών που εξετάζουν τους υποψηφίους... Ελληνες οι περισσότεροι αλλογενείς απαντούν μονολεκτικά στις ερωτήσεις που δέχονται και αφορούν κυρίως το χρόνο παραμονής τους στη χώρα μας και σε ποια εργασία απασχολούνται.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν η διαπίστωση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη που αποκάλυψε το θέμα ότι: «Στο... πόδι γίνονται οι πολιτογραφήσεις νεοεποικιστών στην Ελλάδα!».

Πράγματι όπως καταγγέλλει ο ίδιος που προηγουμένως έκανε ενδελεχή έρευνα, οι αρμόδιες κρατικές επιτροπές περιορίζονται σε μια κουβέντα με τον αλλοδαπό κι αυτό είναι όλο...
Ούτε αναφορές στην ιστορία του τόπου μας, ούτε καν μια γραπτή εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να συνεννοηθούν με κάποιον Ελληνα πολίτη.

Κάτι που παραδέχεται και σε απάντησή του για το συγκεκριμένο θέμα και το υπουργείο Εσωτερικών που παραπέμπει την πιστοποίηση της ελληνομάθειας των αλλογενών στις ελληνικές καλένδες.

Το αρμόδιο υπουργείο στη βιασύνη του να ελληνοποιήσει όσους περισσότερους υπηκόους άλλων χωρών γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και την οδηγία 2003/109/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρώπης που ορίζει ως βασικό κριτήριο για την απόκτηση υπηκοότητας τη γλωσσική επάρκεια και τη γνώση στοιχείων της ιστορίας και του πολιτισμού.

Σε δήλωση προς τον «Α.Τ.» ο κ. Πλεύρης χαρακτηρίζει τους «λαθρονόμους» Ραγκούση – Καστανίδη ως κερκόπορτες για τη θρησκευτική και εθνολογική άλωση της χώρας μας και ζητεί να σταματήσει αμέσως η φάμπρικα των ελληνοποιήσεων.
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=61082