27 Ιουλ 2012

Αυτό το Καλοκαίρι η πληροφόρηση πάει παραλία

     Η System and G με χαρά ανακοινώνει την συνέχεια της πρωτοβουλίας νέων «Νέοι σε Κίνηση 2». Μετά από μία σειρά δραστηριοτήτων πληροφόρησης των νέων σε Κρήτη, σειρά παίρνει η Λευκάδα και η Θάσος-Καβάλα. Οι εθελοντές της πρωτοβουλίας 14-18 Ιουλίου 2012 θα επισκεφτούν την Λευκάδα και 19-24 Ιουλίου 2012 την Θάσο και την Καβάλα. Στις παραπάνω περιοχές, οι εθελοντές της πρωτοβουλίας θα ενημερώσουν τους νέους για τα Ευρωπαικά προγράμματα Κινητικότητας και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «εργαλεία» στα χέρια τους, κατά της ανεργίας. 
       Σε κάθε νησί, «οι νέοι σε Κίνηση 2» θα δραστηριοποιούνται για 5 ημέρες όπου σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μονοπάτια Αλληλεγγύης» στην Λευκάδα και την άτυπη ομάδα Νέων «Διέδωσέ το» στην Θάσο-Καβάλα, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά από “Beach Actions”, ”Street Actions” στα πλαίσια μίας σειράς δράσεων με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους για τα προγράμματα Νέα Γενιά σε Δράση. 
      Μέσα από δραστηριότητες νεανικής πληροφόρησης και μη τυπικής μάθησης, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να έρθει σε άμεση επαφή με ακόμη 600 νέους. Να φτιάξει μαζί τους το μότο κατά τις ανεργίας, να τους προσφέρει «δροσερά δώρα» μέσα από παιχνίδια και διαγωνισμούς και μέσα σε αυτό το πλάισιο διασκέδασης, να ενημερώσει τους νέους για το πως μπορούν να συμμετέχουν στα Ευρωπαικά προγράμματα Κινητικότητας και τι οφέλη θα αποκομμίσουν από την συμμετοχή τους αυτή. 
     Ξεκινώντας από το Ολυμπιακό Χωριό, οι 4 εθελοντές της πρωτοβουλίας «Νέοι σε Κίνηση 2», είναι έτοιμοι να επισκεφτούν αυτές τις δύο νησιωτικές περιοχές της Ελλάδος, καταγράφοντας μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμη στο ενεργητικό τους και βρισκόμενοι συνεχώς σε Κίνηση να δώσουν Κίνηση σε άλλους νέους. Με την Υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και του Euro desk, οι «Νέοι σε Κίνηση 2» βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, μη περιμένοντας από τους νέους να τους βρουν , αλλά ψάχνοντας, βρίσκοντας και ενημερώνοντας εκείνοι τους νέους. 
      Εάν είσαι από 18 έως 30 ετών, αυτό το Καλοκαίρι μία απλή βόλτα στην παραλία μπορεί σε στείλει σε όλη την Ευρώπη! Έλα να κόψεις κίνηση!