2 Νοε 2012

«Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Α» Ρ Α Κ Ο Κ Α Ζ Α Ν Ε Μ Α Τ Α

Αρχές του Σεπτέμβρη, μήνας του τρύγου και στον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» άρχισαν να μπαινοβγαίνουν σαν τις μέλισσες στην κυψέλη τους οι ασχολούμενοι με τα σταφύλια, τον οίνον, που ευφραίνει καρδίαν, και τα τσίπουρα για να βγάλουν την ρακί. 
     Του Σταυρού μάζεψαν σαββατιανά σταφύλια από την περιοχή των Μεσογείων, έκαμαν την απορρόγηση, τα πάτησαν, έφτιαξαν τον μούστο και μετά από 35 ημέρες, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάσαμε όλοι μαζί, παρέα τα «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ». 
      Ήταν Κυριακή μεσημέρι, 21 Οκτωβρίου 2012, όταν στήσαμε το καζάνι στην ταβέρνα του Νίκου Παππά, στους Θρακομακεδόνες και αναπαραστήσαμε, ακόλουθώντας τους δρόμους της παράδοσης, το γλέντι της απόσταξης του τσίπουρου με συντροφιά τετραμελούς ρεμπέτικης κομπανίας και καλών μεζέδων. Όλο το απόσταγμα κατέληξε στα τραπέζια και το κέφι άναψε. Μουσική, ποτό, χορός και σάτιρα από την εκλεκτή συμπολίτισσά μας, κ. Βαρβάρα Ταβλαρίδου-Μπακάλη, που συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση το ωραιότατο τραγούδι «ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ», το οποίο απέδωσε θαυμάσια ο συμπολίτης μας κ.Τάσος Συμεωνίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο κ. Παναγιώτης Φωτιάδης (πρώην Δήμαρχος Αχαρνών), η Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Θρακομακεδόνων κ. Στέλλα Τούντα, ο κ. Λάμπης Καλογεράκης Γραμματέας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Θρακομακεδόνων και Γεν. Γραμματέας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών, ο κ. Αναστάσιος Χίος Πρόεδρος Συνεταιρισμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο κ. Ιωάννης Φρέρης Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πάρνηθας, η κ. Λίτσα Οικονομίδου Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Θρακομακεδόνων ΜΕΡΙΜΝΑ, η κ. Φρόσω Γιαννακοπούλου ως Εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων, η κ. Σταθούλα Καρτάνου ως Εκπρόσωπος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θρακομακεδόνων, η Πρόεδρος της Εταιρείας ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κ. Μαρία Μίχα, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στις Αχαρνές κ. Π. Καζανάς.