6 Νοε 2012

"Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί με Κόσοβο και Τσαμουριά"

     «Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί ως χώρα όταν δεν θα τις λείπουν πια τα δυο φτερά του Αετού, το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά» δήλωσε μπροστά σε 8000 Αλβανούς εθνικιστές ο Idrizi!
       Ο πρόεδρος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Αλβανικής Διασποράς που έλαβε χώρα χθες στην Γενεύη έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για εθνική ενότητα των Αλβανών, ζητώντας παράλληλα να πολεμήσουν όλοι μαζί για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Συνθήκης του Λονδίνου! 
     «Η εθνική ενότητα δεν πρέπει να είναι ταμπού και όλοι θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα εθνικά θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
     Στην εκδήλωση όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr όπου συμμετείχαν πάνω από 8000 Αλβανοί της Διασποράς, μιλώντας εξ ονόματος των Αλβανών της Τσαμουριάς, ο Idrizi εξήρε το ρόλο του μεγαλύτερου συμμάχου της Αλβανίας και των Αλβανών, των ΗΠΑ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δώσει στο έθνος τους όλα τα δικαιώματα που τους έχουν αρνηθεί. 
       "Περίμενε μας Μάνα Τσαμουριά γιατί έχεις τα παιδιά στου στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στην Διασπορά, έχεις τους Αλβανούς της Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, του Πρεσέβου κλπ… Εξ ονόματος των Αλβανών της Τσαμουριάς εύχομαι σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται για την 100ή επέτειο του Αλβανικού κράτους και τους καλώ να πολεμήσουμε για να ανατρέψουμε τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Λονδίνου το 1913, σας καλώ να εργαστούμε και να αγωνιστούμε για την Εθνική Ένωση", δήλωσε ο Idrizi. 
         Ο επικεφαλής του Τσάμικου κόμματος πρόσθεσε ακόμη πως η Αλβανία θα ολοκληρωθεί ως χώρα όταν δεν θα τις λείπουν πια τα δυο φτερά του Αετού, το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά! 
     Η δραστηριότητα αυτή της Αλβανικής Διασποράς διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου της δημιουργίας του Αλβανικού Κράτους, με τη συμμετοχή της αλβανικής πολιτικής και της πνευματικής ελίτ από όλα τα αλβανικά εδάφη και την διασπορά, τονίζουν τα αλβανικά. 
      Να γίνουμε πάλι κουραστικοί; Το ΥΠΕΞ τι θα κάνει; Θα επέμβει καθόλου; Η μήπως τους ενοχλούμε στις "ώρες" κοινής ησυχίας;