4 Απρ 2013

Πώς πρέπει να απαντήσουμε στον Νταβούτογλου

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
   Ο γκρίζος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου προέβη σε δηλώσεις που καταλήγουν με απειλή για οριστική διχοτόμηση της Μεγαλονήσου.Δεν με εκπλήσσει αυτή η στάση, διότι η Τουρκία πάντα επιτίθεται , διπλωματικά ή στρατιωτικά, όταν μυρίζεται αδυναμία του αντιπάλου. Άλλωστε ο κ. Νταβούτογλου, στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος» προειδοποιεί και προτείνει επικίνδυνες για τον Ελληνισμό δράσεις με έμφαση στην Κύπρο και στη Θράκη.   
      Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένουμε σε φραστικό επίπεδο διαμαρτυριών και απαντήσεων. Είναι καιρός να δείξουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, παρά τα οικονομικά μας προβλήματα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την γεωπολιτική, οικονομική και πολιτιστική μας εξαφάνιση από τον χάρτη ούτε θα δεχθούμε να υποταχθούμε στα νεο-οθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου. Προτείνω, λοιπόν, τα εξής: 
      Η προκλητικότητα Νταβούτογλου οφείλεται συν τοις άλλοις και σε μηνύματα ηττοπάθειας που στέλνουν κάποια πρόσωπα, ομάδες ή ιδιωτικά συμφέροντα από τη χώρα μας. Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η τουρκολαγνεία που αποθρασύνει την Άγκυρα. Η κρατική μας τηλεόραση να γίνει αντίβαρο στα τουρκικά σήριαλ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και να αρχίσει να προβάλλει σωστά ιστορικά ντοκιμαντέρ για την Τουρκοκρατία, το 1821, τη γενοκτονία των Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων, για τις καταστροφές και τα εγκλήματα του Αττίλα στην Κύπρο. Είναι απαράδεκτο να προβάλλεται στην Τουρκία ταινία που παραδέχεται την ύπαρξη Κρυπτοχριστιανών στον Πόντο και στην ελληνική τηλεόραση να μην έχει προβληθεί ποτέ. 
      Να αποσυρθούν τα σχολικά βιβλία που καλλιεργούν εθνική μειονεξία και ηττοπάθεια στο πνεύμα του Πρωτοκόλλου Τζεμ- Γ. Παπανδρέου. Μπορούμε να διδάξουμε αφανάτιστα και με εθνική αξιοπρέπεια την Ιστορία μας. Κλασικό παράδειγμα το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, τον οποίο δεν επαναλαμβάνει τον συνωστισμό της κ. Ρεπόυση, αλλά αποδίδει την αλήθεια με σεβασμό στους ήρωες και τους μάρτυρες. Υπάρχουν βιβλία Νέων Ελληνικών και Ιστορίας που αποδομούν την εθνική συνείδηση και έχουν επανειλημμένως επισημανθεί. 
      Να αυξηθεί σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία. Το 9μηνο δεν επαρκεί για τις αμυντικές μας ανάγκες και το έχουν δηλώσει οι πιο ειδικοί, όπως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος, ο Ακαδημαϊκός και απόστρατος Στρατηγός Δημ. Σκαρβέλης και άλλοι. Θα είναι ένα καλό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εθνική Άμυνα είναι για τους Έλληνες ιερή υποχρέωση. 
      Να επαναλειτουργήσει ο ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδος-Κύπρου. Οι Τούρκοι μας αντιμετωπίζουν ως ενιαίο έθνος και ως ενιαίο αντίπαλο από τον Έβρο μέχρι και την Κύπρο. Ο Ελληνισμός σήμερα ειδικά πρέπει να είναι περισσότερο ενωμένος από κάθε άλλη περίοδο, διότι και οι κίνδυνοι είναι κοινοί και οι ευκαιρίες είναι κοινές (π.χ. ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου). 
      Να καταστήσουμε σαφές με δήλωσή μας στον ΟΗΕ και την Ευρ. Ένωση ότι δεν συζητούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το Καστελλόριζο. Είναι ελληνικό έδαφος και θα υπολογισθεί ως σημείο μέτρησης της ελληνικής ΑΟΖ. Για συμβολικούς λόγους και για τόνωση του ηθικού των κατοίκων να πυκνώσουν οι επισκέψεις πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών στο νησί και να φιλοξενούμε εκεί ευρωπαίους διπλωμάτες και Ευρωβουλευτές που θα δέχονται την κατάλληλη ενημέρωση. 
      Να απομακρύνουμε επιτέλους τους Πομάκους από την τουρκική παιδεία που λαμβάνουν χωρίς να το θέλουν στη Θράκη. Να αλλάξει ριζικά η εκπαίδευση της μειονότητας ώστε να μαθαίνουν ότι είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι και όχι υποχείρια του Τουρκικού Προξενείου. Να διαμηνυθεί στον Τούρκο Πρόξενο ότι και η παραμικρή ενέργειά του έξω από τα αυστηρώς διπλωματικά του καθήκοντα θα αποτελέσει αιτία απελάσεώς του χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η κατάργηση του Προξενείου Κομοτηνής.     
      Εργα, λοιπόν, όχι μόνο λόγια.