21 Σεπ 2013

Προβλήματα από τη «σεξουαλική τζιχάντ»

Η σεξουαλική τζιχάντ στη Συρία προκαλεί την αύξηση στις εγκυμοσύνες Τυνήσιων γυναικών, καταγγέλλει τυνήσιος βουλευτής. Ο λόγος για τις γυναίκες της Τυνησίας που φτάνουν στη Συρία για να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με αντάρτες. Η πρακτική είναι γνωστή ως «σεξουαλική τζιχάντ». Οι γυναίκες μοιράζονται ανάμεσα σε 20, 30, 100 αντάρτες, ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών Lotfi Bin Jeddo στο Al Arabiya. «Μετά από τις σεξουαλικές σχέσεις που έχουν εκεί στο όνομα της« τζιχάντ αλ-νικάχ «επιστρέφουν έγκυες», είπε. Ο Jeddo δεν προσδιορίζει πόσες Τυνήσιες έχουν ταξιδέψει στην εμπόλεμη μουσουλμανική χώρα. 
     Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Monitor, την περασμένη άνοιξη βγήκε μία φάτουα (ο ισλαμικός θρησκευτικός νόμος), ζητώντας από γυναίκες να ταξιδέψουν στη Συρία για να προσφέρουν τις σεξουαλικές τους υπηρεσίες σε μαχητές. Αν και κάποιοι είπαν ότι η αναφορά ήταν ψευδής, ο υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων της Τυνησίας τάχθηκε κατά της απόφασης, λέγοντας ότι οι Τυνήσιες δεν ήταν υποχρεωμένες να υπακούσουν. 
      Το γιατί μερικές γυναίκες υπάκουσαν σε μια τέτοια διαταγή είναι λιγότερο σαφές, αλλά ένας ειδικός θεωρεί ότι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι μια πράξη αφοσίωσης. 
     «Οι Μουσουλμάνες που εκδίδονται σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θεωρούν ότι θυσιάζουν την αγνότητά τους και την αξιοπρέπειά τους, προκειμένου να βοηθήσουν τους προφανώς σεξουαλικά απογοητευμένους τζιχαντιστές, ώστε να εστιάσουν στον πόλεμο και να ενισχύσουν τη δύναμη του Ισλάμ στη Συρία», αναφέρει ο συντάκτης και εμπειρογνώμονας του Ισλάμ Raymond Ibrahim. 
   http://www.huffingtonpost.com/2013/09/20/sexual-jihad-syria-tunisian-women_n_3961904.html?utm_hp_ref=world