26 Ιουλ 2014

Σαουδική Αραβία & ΗΑΕ χρηματοδοτούν την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα

Πολλές συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες για τη χρηματοδότηση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα από την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,προκειμένου να εξαλειφθεί το ισλαμικό κίνημα της ‘Χαμάς’. 
    Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post» αναφέρεται στο θέμα αυτό και εξηγεί και την αδράνεια των αραβικών κρατών στην ισραηλινή επίθεση. 
     «Έτσι εξηγείται, γράφει η ‘αλ Χαντάθ’, η επιμονή του Νετανιάχου να συνεχίσει να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις πολλές απώλειες, και συνήθως οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να σταθούν με τον τρόμο των πυραύλων πάνω από μία εβδομάδα». 
      Η εφημερίδα «Huffington Post» αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες με άρθρο του David Hirst « ότι η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ήρθε με την ευλογία των διεθνών και περιφερειακών κρατών υπό την ηγεσία της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών και, τέλος, τη Σαουδική Αραβία». 
       Ο παλαίμαχος συντάκτης θεωρεί ότι « η Σαουδική Αραβία ήθελε (από την επίθεση αυτή) από κοινού με την Αίγυπτο να προκαλέσει πλήγμα στην αντίσταση στη Γάζα, προκειμένου να αναγκάσουν τους φανατικούς μουσουλμάνους να παραιτηθούν και να αποδεχθούν του όρους του διακανονισμού στην κατάπαυση του πυρός και στην προώθηση μελλοντικής ειρήνης που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από τη θύρα της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας». 
       Ο Hirst (γράφει η αλ Χαντάθ) δήλωσε ότι : «δεν είναι μυστικό ότι η επίθεση στη Γάζα έγινε μετά από κατάφαση του βασιλικού οίκου της Αραβίας», προσθέτοντας ότι «οι αξιωματούχοι της Άμυνας του Ισραήλ- νυν και πρώην- δεν το κρύβουν και δεν αποτελεί μυστικό». 
      «Ο πρώην ισραηλινός υπουργός Άμυνας Σαούλ Μοφάζ, δήλωσε στον κανάλι ‘10’ στον έκπληκτο παρουσιαστή ότι «η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα ρόλο να αφοπλίσουν τη Χαμάς» και όταν τον ρώτησε τι υπονοεί, ο Σαούλ Μοφάζ πρόσθεσε «τα κεφάλαια της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση της Γάζας μόνο μετά την αφαίρεση των χαυλιοδόντων της ‘Χαμάς’», σημειώνει η αλ Χαντάθ. 
        Ο Hirst επισημαίνει ακόμη, ότι ο ισραηλινός υπουργός Αμός Γκιλάντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον James Dorsey-διευθυντή του «Middle East Institute» περιέγραψε τη συνεργασία για την ασφάλεια μεταξύ του Ισραήλ από τη μία πλευρά και της Αιγύπτου και των χωρών του Κόλπου από την άλλη πλευρά. Ο Γκιλάντ τόνισε : « ότι γίνονται πάντοτε συνεννοήσεις και τώρα αποτελεί η καλύτερη περίοδος για την ασφάλεια στις διπλωματικές μας σχέσεις με τους Άραβες». 
         Ο συντάκτης του άρθρου στην «Huffington Post» θα τονίσει ότι οι υπάλληλοι της Mossad και των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, συνεδριάζουν σε τακτική βάση. 
      Πρόσθεσε ότι «οι δύο πλευρές είχαν γνωμοδοτήσει σχετικά με το θέμα της εξάρθρωσης του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, και είχαν εργασθεί χέρι-χέρι σε σχέση με το Ιράν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια ισραηλινή επίθεση μέσω του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας για να καταστρέψουν τις πυρηνικές δυνατότητες του πυρηνικού προγράμματος». 
      «Αξιόπιστη πηγή ισχυρίστηκε ότι η Σαουδική Αραβία θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος του απαγορευτικού για το Ισραήλ κόστους, εκστρατείας κατά του Ιράν», σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα. 
       -- The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος