24 Ιουλ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Εθελοντικός Σύλλογος στην περιοχή της Πάρνηθας (Κατσιμίδι).

Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους προειδοποιεί και επισημαίνει !! 
  Κύριοι επισημαίνουμε, και σας προειδοποιούμε ζητώντας την ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!  
   Οι εγκαταστάσεις βάσεως μας, εδώ και 30 χρόνια βρίσκονται στην καρδιά του συμπαγούς δάσους του Τατοΐου, με μεγάλη επισκεψιμοτητα τα τελευταία χρόνια. 
      Εντός των εγκαταστάσεων μας υπάρχουν 3 δεξαμενές νερού συνολικής χωρητικότητας 100 τόνων, που σε συνδυασμό με τον στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτουμε η ποσότητα αυτών αγγίζει τους 140 τόνους, με δυνατότητα άμεσης μεταφοράς αυτού του όγκου νερού, σε οποιοδήποτε σημείο του δάσους χρειαστεί.. 
       Ποσότητα ικανότατη να παρέχει μια συνεχή κάλυψη, προστασία και σιγουριά, τόσο για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, όσο και για τους επισκέπτες από μια καταστροφική πυρκαγιά που τυχόν εκδηλωθεί! 
       Όμως εδώ και ένα μήνα περίπου ένα σοβαρότατο πρόβλημα έχει προκύψει. Στην καρδιά του καλοκαιριού και με τις επικίνδυνες ημέρες να είναι μπροστά μας, οι δεξαμενές έχουν πάψει να τροφοδοτούνται και να αναπληρώνονται από τις απαιτούμενες ποσότητες νερού, από συνεχιζόμενες βλάβες στο πεπαλαιωμένο δίκτυο όπου τις τροφοδοτεί. 
        Παρ` όλες τις προσπάθειες μας προς όλους τους υπευθύνους, για λύση του προβλήματος αυτού, το μόνο που εισπράττουμε είναι αδιαφορία και παραπομπή σε οποιοδήποτε άλλον υπεύθυνο εκτός από αυτούς που απευθυνόμαστε. 
      Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή με την πυκνότερη δασική βλάστηση, στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά και χιλιάδες τα Σαββατοκύριακα, να μην υπάρχει σταγόνα νερού, στην περιοχή! 
     Οι υποδομές (υδροστόμια – πυροσβεστικοί κρουνοί) υπολειτουργούν. 
        Οι αποταμιευτήρες νερού –δεξαμενές, έχουν στερέψει εδώ και ένα ολόκληρο μήνα! 
      Το κοντινότερο υδροστόμιο βρίσκεται ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις μας , αλλά δυστυχώς έχει μηδενική παροχή νερού. 
      Τα επόμενα πλησιέστερα βρίσκονται στα πέντε χιλιόμετρα νότια, και στα επτά χιλιόμετρα βόρεια, μέσα σε στενούς δασικούς δρόμους. 
     Ο Όμιλος μην έχοντας άλλες δυνάμεις και καύσιμα για την μεταφορά των απαραίτητων ποσοτήτων από άλλα σημεία, δηλώνουμε, πως είναι ΑΜΕΣΗ η ανάγκη κινητοποίησης όλων των φορέων που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση! 
      Πρέπει να βρεθεί ΑΜΕΣΩΣ λύση, καθώς υπάρχει ορατός  κίνδυνος να θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα αν συμβεί το απεχθές. 
      Ο Όμιλος ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ…. Αν συμβεί το αναπόφευκτο τότε οι ευθύνες θα είναι βαριές. 
        Με τα τιμής 
  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου!