Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Για να στρέψει αλλού την προσοχή του λαού και για να μην αντιδράσει η αριστερή της πτέρυγα στον πιθανολογούμενο συμβιβασμό η κυβέρνηση έχει αρχίσει να εξαγγέλλει διάφορα ψευδοεπαναστατικά μέτρα.
Οι αιώνιοι φοιτητές θα επανέλθουν δημιουργώντας πληθυσμιακή και διοικητική ασφυξία στα Πανεπιστήμια.
Οι ομοφυλόφιλοι θα συνάπτουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και δεν αποκλείεται να υιοθετούν παιδιά με αρνητικές συνέπειες για την ψυχολογία αυτών των παιδιών.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα ανοίξει διάλογο με τους κουκουλοφόρους. Δεν μας είπε με ποιο ακριβώς τρόπο θα διαλεχθούν οι κουκουλοφόροι. Με μολότοφ ή με τούβλα ιπτάμενα;
Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας θα καταργηθούν και έτσι οι τρομοκράτες θα δραπετεύουν όποτε θέλουν. Δεν θα χρειάζεται να παίρνουν άδεια πενθήμερη για να εξαφανισθούν!
Τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία θα καταργηθούν, διότι η αριστεία είναι απαγορευμένη έννοια για την αριστερά. Μετριοκρατία παντού θα είναι το νέο σύνθημα. Δεν αποκλείεται να απαγορευθεί και η διδασκαλία του Ομήρου για να μην μαθαίνουν τα παιδιά το «Αιέν Αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».
Τα παιδιά των παρανόμων μεταναστών θα λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια και έτσι θα έχουν ακόμη ένα κίνητρο οι απελπισμένοι όλου του κόσμου να εισέρχονται στη χώρα μας. Οι Τούρκοι δουλέμποροι, που τους μεταφέρουν με το αζημίωτο, ήδη πανηγυρίζουν. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε το πρώτο βήμα για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο υπερυπουργός Πολιτισμού και Παιδείας ξαναμάσησε την γνωστή καραμέλα περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας ανατρέποντας το προεκλογικό λεκτικό εύρημα του κ. Τσίπρα περί εξορθολογισμού των σχέσεων. Ουδείς μπήκε στον κόπο να μάς εξηγήσει γιατί χρειάζεται χωρισμός αφού δεν υπάρχει σχέση γάμου συμφώνως προς το Σύνταγμα και πού βρίσκεται ο παραλογισμός ώστε να τον εξορθολογίσουμε.
Προσωπικά πιστεύω ότι η πατρίδα μας χρειάζεται μία πραγματική επανάσταση, η οποία θα υλοποιεί ακριβώς αυτό που περιγράφει η λέξη: Επ-ανάσταση. Ανάσταση ξανά. Προσπάθεια για εκπαιδευτική και πολιτιστική ανόρθωση. Στα δύσκολα ο Έλληνας ξαναγυρίζει στις ρίζες του. Εμβαθύνει στην παιδεία του. Ξαναμελετά την γραμματεία των παλαιοτέρων και των νεωτέρων χρόνων. Βρίσκει παραμυθία στην Ορθόδοξη Πίστη του, παίρνει διδάγματα από την Ιστορία του, αντλεί πρότυπα από τους ήρωες και μάρτυρες της Εκκλησίας και του Έθνους.
Επί Τουρκοκρατίας μείναμε όρθιοι διότι η παιδεία, άλλοτε κρυφή και άλλοτε φανερή, βασιζόταν στα κείμενα των Αρχαίων και της Ορθοδοξίας. Κατά τη Γερμανική κατοχή οι νέοι διάβαζαν Ελύτη και ανέβαζαν αρχαίο θέατρο, όπως θυμάται η Ελένη Αρβελέρ.
Η κρίση θα ξεπερασθεί με πίστη στον Θεό και με αναβάπτιση στην διαχρονική Ελληνική Παιδεία και Γλώσσα. Όταν επικαλούμεθα ενώπιον των ξένων τον Πλάτωνα πρέπει οι νέοι μας να μπορούν να τον διαβάζουν από το πρωτότυπο!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου