21 Φεβ 2015

The Daily Telegraph: Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα διασχίσουν τη Μεσόγειο και θα εμφανιστούν ως μετανάστες…..

Σύμφωνα μ΄ ένα ντοκουμέντο που εξασφάλισε το αντιτζιχαντιστικό think tank Quilliam η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ευελπιστεί να «κατακλύσει τη βόρεια Λιβύη με τους μαχητές της για να διασχίσουν έπειτα τη Μεσόγειο εμφανιζόμενοι ως μετανάστες «αποκαλύπτει στις 17 Φεβρουαρίου η The Daily Telegraph. Αφού θα διασχίσουν την Μεσόγειο Θάλασσα οι μαχητές αυτοί λογαριάζουν «να δοκιμάσουν να επιτεθούν στις ναυτιλιακές γραμμές των πόλεων του νότου της Ευρώπης" , προσθέτει η εφημερίδα. 
       Ο συγγραφέας του άρθρου που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Abu Arhim Al-Libim, είναι ένα μέλος σημαντικό του Ισλαμικού Κράτους και λειτουργεί ως «προπαγανδιστής και στρατολόγος στο web». 
        «Η Λιβύη διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό για μας«, γράφει ο Al-Libim, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Προσθέτει: «η χώρα έχει κατακλυστεί από όπλα που στην πλειονότητά τους εξασφαλίστηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη«, αναφέροντας παράλληλα ότι πολυάριθμα ταξίδια παράνομων μεταναστών που προέρχονται από την Λιβύη» προσφέρονται ως μια ευκαιρία εκμετάλευσης. Σύμφωνα με την The Daily Telegraph, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «κατέχει ήδη πολλά δίκτυα εγκατεστημένα στη Λιβύη. «Αυτή είναι η οργάνωση που στις 15 Φεβρουαρίου ανέβασε ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 χριστιανών Αιγυπτίων. «Αυτά τα σχόλια του προπαγανδιστή έρχονται τη στιγμή που η Δύση δείχνει όλο και πιο ανήσυχη απέναντι στην επιδείνωση της ασφάλειας της Λιβύης«, συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα. (courrierinternational 18/2/15)