18 Φεβ 2015

Πρόεδρος Σουδάν: 'CIA και Μοσάντ βρίσκονται πίσω από Ισλαμικό Κράτος και Μπόκο Χαράμ'!

Ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ, μίλησε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Euronews αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό των 21 Αιγυπτίων κοπτών χριστιανών από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.  
    Ο Σουδανός πρόεδρος στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και με την τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. 
      Ο Ομάρ αλ Μπασίρ ανέφερε στον δημοσιογράφο: «Είπα, η CIA και η Μοσάντ βρίσκονται πίσω από αυτές τις οργανώσεις. Δεν υπάρχει κανένας μουσουλμάνος, ο οποίος θα προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες». 
      Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 300 κορίτσια από σχολείο στη Νιγηρία το περασμένο έτος και πρόσφατα ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή στην πόλη Μπάγκα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, προειδοποιώντας σε βίντεο ότι οι δολοφονίες που διέπραξε ήταν απλά η «κορυφή του παγόβουνου». 
      Παράλληλα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μέχρι τώρα σκοτώσει χιλιάδες στις αιματηρές εξεγέρσεις που έχουν λάβει χώρα στις περιοχές που ελέγχουν σε Ιράκ και Συρία. 
     Ο πρόεδρος του Σουδάν πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με την λήψη βίαιων μέτρων για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων και σημείωσε ότι μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες βιαιότητες εκ μέρους τους. 
    Οι δηλώσεις του Σουδανού προέδρου έρχονται μετά από παρόμοιες δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, που ισχυρίστηκε ότι CIA και Μοσάντ βρίσκονται πίσω από τις ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως έχει μεταδώσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.